Selv om man bare er paranoid, kan man som bekendt godt være forfulgt. Lidt på samme måde behøver man jo ikke at være muslim for at se, at vi har en lidt forkvaklet kommerciel kropskultur, men det hjælper angiveligt. Londons nyvalgte (muslimske) borgmester Sadiq Khan er som én af sine første politiske mærkesager gået til bystyrets transport-afdeling for at få stoppet reklamekampagner, der kan ”nedværdige folk, særligt kvinder”. Helt specifikt er der tale om reklamer, der har afklædte kvinder som blikfang, som for eksempel forårets bikiniklar-reklame for proteinpulver, der forskønnede de engelske undergrundsbaner med smukke bikiniklædte (formentlig photoshoppede) modeller.
”Som far til to teenagepiger er jeg meget bekymret over denne form for reklame, som kan nedværdige folk, især kvinder, og gøre dem flove over deres krop. Det er på høje tid, det stopper,” lød det fra borgmesteren, som vakte associationer til Obama, der også ofte taler om sine teenagedøtre.
”Ingen bør føle sig undertrykt, mens de rejser med tog eller bus af urealistiske forventninger til deres krop, og jeg ønsker at sende et klart budskab til reklamebranchen om dette.”
I London har feministgrupper og konservative anti-porno-grupper modtaget dette udsagn med armene over hovedet, og da kampagnen kørte i foråret havde protesterne været massive. Som et led i valgkampen lovede Khan at gøre noget ved det, hvis han blev valgt, og det er så sket nu. Sjovt nok har ingen (sådan i de større medier i hvert fald) overhovedet forbundet hans religion med hans politik, men så let slipper han ikke i det danske debatmiljø, der ikke misser en chance for at føle sig ramt af en religiøs krænkelse – heller ikke selv om den er i London.
”Khan har aldrig været feminist, men er kendt for at lefle for diverse islamistiske grupper,” skriver det konservative folketingsmedlem Naser Khader således på Facebook og topper den: ”De er en del af hans vælgerbase og sponsorer.”
Og så kører debatten ellers fra det yderste af højre tilbage til venstre. Vi er pjattede med den slags i Danmark. Vi næres af krænkelser også, selv om det måske egentlig ikke angår os. Og skulle man blive spurgt til kilderne til sine krænkelser, kan man jo svare som Naser Khader gør det i samme tråd:
”Google”.