15. august 2017

Næste udgave 03:20:08

Kære læser

En vigtig løbetur

I går eftermiddag blev Copenhagen Pride Week løbet i gang ved statsministerens sommerresidens Marienborg Slot. Lars Løkke Rasmussen (V) havde på Facebook inviteret alle danskere til at støtte op om Pridens budskab ved at løbe med på en tur omkring Lyngby Sø – med Løkke selv i spidsen. Cirka 70-80 mennesker var dukket op til det åbne arrangement, […]

Læs mere

Døgneren

3

Storbritannien åbner for midlertidig toldunion med EU. Storbritannien vil forsøge at blive i EU’s toldunion efter brexit for at undgå grænsekaos. Ifølge det britiske ministerium for brexit er ”en midlertidig toldunion mellem Storbritannien og EU en mulighed”. En aftale om brexit skal være forhandlet på plads, inden briternes medlemskab af EU ophører 29. marts 2019.

5

Flere end 300 omkomne i Sierra Leone efter mudderskred. Dødstallet er stigende efter voldsomt mudderskred, som ramte i udkanten af Sierra Leones hovedstad Freetown tidligt mandag morgen. Ifølge en talsmand for det lokale Røde Kors har man nu fået bekræftet, at 312 mennesker er døde, men der er formentlig stadig hundredevis af mennesker begravet under mudderet. Omkring 3000 mennesker menes at være blevet gjort hjemløse af mudderskredet, som blev udløst af voldsomme regnskyl og oversvømmelser i området.

Bandekrig

Kan lovlig hash give dødsstødet til banderne?

Banderne siger selv, at de kæmper om markedet for hash i København. Politiet erkender, at volden også handler om hash. Men vil det nye forslag fra regeringspartiet Liberal Alliance om legalisering reelt kunne stoppe bandekrigen? Svaret er – desværre – nej.

Af Lars Trier Mogensen
Hvad er forslaget? Liberal Alliances integrations- og udlændingeordfører Laura Lindahl vil bremse bandekonflikten ved at legalisere hash. Københavns overborgmester, tidl. justitsminister Frank Jensen har tidligere foreslået nøjagtig det samme, støttet af et flertal i Københavns Borgerrepræsentation. Men på Christiansborg er der ikke flertal for forslaget, og de to andre regeringspartier, Venstre og Konservative, er lodret […]
Læs mere

Kulturudvalget

”Flæserne fortsætter”: En fashionfornægters jagt efter personlig stil

Modeugen kan godt føles som lukket land, hvis man er en af dem, der ikke kan finde ud af at udtale ord som Versace, Louboutin eller Yves Saint Laurent. Men skal moden kun være for de få og smarte, eller kan den småkiksede dansker også få noget ud af at tage til modeuge? Føljeton har sendt sin mindst modekyndige reporter afsted til Copenhagen Fashion Week for at finde sin egen personlige stil.

Det bedste vi har set

At hænge sin skat til tørre offentligt

At hænge sin skat til tørre offentligt

Ligesom lønninger, toiletpapirskøb og ens reality-tv-forbrug er skat en privat sag for de fleste af os. Det gælder dog kun for almindelige skatteborgere, for hvis du er en stenrig mangemillionær, så er dit skattebidrag altså allemandseje. Sådan er det. Vi vil dæleme vide, hvor meget de rigmænd betaler – eller ikke betaler – i skat. Den kendsgerning fik it-rigmanden Martin Thornborg til at fremlægge sit kontoudtog til offentligt skue på Twitter forleden. Han er med egne ord træt af at blive mistænkeliggjort for skattely og svindel. For ham er skat nemlig hverken privat eller et irritationsmoment – han betaler med glæde sin skat, men han savner dog en tak for sin gestus. For som han selv spørger på Finans.dk: ”Hvorfor har det offentlige herhjemme ikke ansat nogen til at sige tak? Folks lyst til at betale skat ville stige, hvis man følte, at der blev sat pris på det.” Her på Føljeton giver vi ham ret og skynder os at sende en stor TAK. For skattepengene og gennemsigtigheden. Af hjertet tak.

Lux sæbe. Foto: Scanpix

Luksushoteller, sæberester og Haitis slumområder

Luksushoteller, sæberester og Haitis slumområder

Bliver du også frustreret ved tanken om, at den halve sæbe, du bruger, når du bor på hotel, går til spilde? På Haiti har tre innovative kvinder fundet løsningen på dine frustrationer og måske endda på kolerakrisen! De har stiftet virksomheden Anacaona, Haitis første og eneste sæbe-genbrugsvirksomhed. I kampen mod kolera øger Anacaona hygiejnen i Haiti ved hjælp af sæberester. De indhenter sæberester fra luksushoteller og smelter dem om til genbrug i slummen. Programmet reducerer dermed affald, forbedrer hygiejnen i Haiti og bekæmper dermed vandbårne sygdomme som kolera – win-win!

Kønskamp på de tyske toiletter

Kønskamp på de tyske toiletter

Få ting synes så uretfærdigt i denne verden som køer til dametoilettet. Mens mændene hurtigt kan valse lige ind og ud af offentlige toiletter, må kvinderne knibe benene sammen og vente i, hvad der kan virke som uendeligheder. Men nu skal det være slut, hvis det står til de altid effektive tyskere. I Berlin skal det ikke længere være forbeholdt mænd at strinte i en fart på et pissoir. Her vil man nemlig indføre urinaler, der kan benyttes af begge køn. På Føljeton mener vi, at man skal indføre den slags overalt. Så kan yderligere 50 procent af befolkningen slippe for at misse en halv koncert grundet toiletbesøg.

LOA01:ATOMIC:LOS ANGELES, CALIFORNIA, 22OCT97 - 1957 FILE PHOTO - A cinematographer films an atomic mushroom cloud in a project named "Operation Plumbbob" on July 19, 1957 in Yucca Flat, Colorado. The "Atomic Cinematographers", members of the United States Air Force's Lookout Mountain 1352d Photographic Squadron , then located in Hollywood, California, produced thousands of classified films for the Depatment of Defense and the Atomic Energy Commission beginning in 1947. A 50th anniversary tribute to these photographers and their work is planned for October 22 in Hollywood. rmp/HO-Photo byDSWA-DASIAC REUTERS

Voldsomme a-våben

Voldsomme a-våben

Det kan være svært at lade være med at trække lidt på smilebåndet, når Kim Jong-un og hans amerikanske pendant Donald Trump sidder og råber af hinanden, som var de i børnehave. Men når man kommer i tanke om, at de to mænd har magten til at sende atomvåben afsted i utide, så falmer smilet lidt. Atomvåben er nemlig ikke for sjov. Fysikere er begyndt at analysere videoer af gamle atomprøvesprængninger for bedre at kunne forstå bombens egentlige kraft. Det er både fascinerende og uhyggeligt.

Har du snakket med din blæksprutte i dag?

Har du snakket med din blæksprutte i dag?

Bevidsthed er en uhyggelig ting. Det er meget muligt, at du er den eneste person i verden, der har en bevidsthed. Det modsatte kan hvert fald ikke bevises. Måske er alle andre mennesker bare zombier, der er programmeret til at lade, som om de har bevidsthed. Eller måske findes alle andre mennesker kun i din bevidsthed. Urg! Den skal man ikke tænke for længe over. Men selv om man ikke kan måle bevidsthed, har man alligevel nogle ret gode indikatorer for, hvornår det er til stede. Og ny forskning tyder på, at det ikke kun er mennesket, der har denne evne. Bevidsthed findes muligvis også i et af de dyr, der ligner mennesker mindst: blæksprutten. Måske er alle andre mennesker robotter, men så kan du da i det mindste tage en snak med din blæksprutte.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12