22. februar 2018

Næste udgave 03:20:08

MF & retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Kofod Poulsen.

Kære læser

Champion of the World

Vi er på vej ind i en isvinter, vi har tabt alt, hvad vi har deltaget i ved vinter-OL, og Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, har lige offentligt erklæret, at det er en god idé målrettet at likvidere danske statsborgere, der er draget til Syrien for at kæmpe som hellige krigere og som nu […]

Læs mere

Døgneren

1

Danmark opfattes ikke længere som verdens mindst korrupte land. Det viser den nye årsrapport fra Transparency International, som er en verdensomspændende organisation, der beskæftiger sig med bekæmpelse af korruption. Det nye korruptionsindeks blev udgivet i går, og det viste, at Danmark har måttet afgive sin førsteplads til New Zealand. De seneste tre år er Danmarks score faldet, og ifølge Natascha Linn Felix, der er formand for organisationens danske afdeling, skyldes det ”en forandring i magtfordelingen og øget lukkethed i forvaltningen af magten”.

2

Rotterne har gennemskuet fælderne og er nu klogere end rottebekæmperne. Bestanden af rotter stiger støt, og anmeldelserne om rotter bliver flere og flere. I november vedtog flere af Folketingets partier en ny handlingsplan, der skal bekæmpe rotterne, ligesom der tidligere også har eksisteret lovgivning på området. Det er de små gnavere dog ligeglade med, for nu har de luret, hvordan de slipper udenom rottefælderne. Rotterne kan for eksempel gnave sig igennem plastik og beton, og på den måde slippe ud af kloakerne.

4

76 nigerianske piger er reddet efter skoleangreb fra Boko Haram. Den militante ekstremistiske gruppe angreb i mandags en pigeskole i landsbyen Dapchi i Nigeria, og mere end 90 elever forsvandt under angrebet. Nu har landets militær angiveligt reddet størstedelen af pigerne, mens to piger blev fundet døde og 13 piger stadig er savnet. Boko Haram har i årevis taget gidsler i forbindelse med deres angreb, men de nigerianske myndigheder er kendt for at benægte eller neddrosle hændelserne.

5

Danmark har kurs mod EU-rekorden i at arbejde. I dag ligger Danmark på en fjerdeplads på listen over lande i EU, der har flest voksne mennesker i arbejde, men ifølge EU-Kommissionen vil fjerdepladsen blive skiftet ud med en førsteplads i 2030, ligesom vi vil indtage EU-rekorden i højeste pensionsalder i 2050. Det skriver Politiken.

Nyhedsanalyse

Amerikas unge vil ikke have mere skyderi

Skoleskyderiet i Florida valentinsdag fylder stadig i de amerikanske medier. I går mødtes præsident Donald Trump med borgere, der har haft skyderier tæt inde på livet, men selv om han lyttede, ligger hans løsninger stadig ret på, hvad landets stærke våbenlobby ville finde spiseligt. Denne gang er politikerne muligvis alligevel nødt til at forholde sig til problematikken, for store dele af USA’s ungdom vil ikke finde sig i mere – og, nå ja, Lars Løkke Rasmussen synes, at Trump skal lytte til dem.

U.S. President Donald Trump holds his prepared questions as he hosts a listening session with high school students and teachers to discuss school safety at the White House in Washington, U.S., February 21, 2018. REUTERS/Jonathan Ernst TPX IMAGES OF THE DAY

Af Oliver Stilling
I sidste uge delte den kendte britiske Harry Potter-forfatter J.K. Rowling et skærmbillede på Twitter. På billedet sås en nu slettet kommentar fra en amerikaner ved navn David Burke, som under sit Twitter-profilbillede beskriver sig selv som en, der ”tror på amerikansk exceptionalisme, frie markedsprincipper, konstitutionel konservatisme & frihed”. Med andre ord: en højreorienteret, våbenglad, […]
Læs mere

Det bedste vi har set

Så er det næsernes tur på de sociale medier

Hun kan et eller andet, hende her Radhika Sanghani. For det første har hun et vidunderligt navn, og så har hun det med at banke igennem på de sociale medier. Før jul skrev hun en elegant kommentar i The Guardian om begrebet womanspreading, den kvindelige pendant til (eller måske snarere pastiche over) mange mænds vulgære behov for at sprede benene i det offentlige rum. Her er det ikke Radhika Sanghani, som har skrevet teksten, men hun er med i den. Det handler om, at flere og flere deler billeder af sig i profil på de sociale medier, så man rigtig kan se omfanget af deres næser. Som et bolværk mod de absurde skønhedsidealer, vi er underlagt. Bryd næsetabuet, tryk på linket her, nyd næserne og luft din egen.

Den tidligere Oasis frontmand Liam Gallagher er i forum for at præsentere sit tøjmærke "pretty green".

Får Liam Gallagher slik, når han har spillet en god koncert? 

Musikeren Liam Gallagher har medvirket i et hav af interviews, og den tidligere Oasis-forsanger er mand for mange gode citater. Men som de skriver på musikmagasinet Noisey, så har alle interviewere hidtil været kedelige grøntsagsspisende voksne, og det er en skam. Nu har de fået børn til at stille spørgsmålene i stedet, og det er langt federe. Det er for eksempel ret genialt, når en lille pige spørger Gallagher, hvordan han håndterer sine ”anger management issues”, ligesom det er helt perfekt, når en lille dreng spørger ham, om han får slik, når han har spillet en rigtig god sang til en koncert, og Liam Gallagher gnider sig på hagen, mens han svarer ”på en måde…”

Jarl Corduas bekendelser

Der er ikke noget som en rask og sund politisk debat om noget jordnært og forståeligt. Sådan en har den borgelig-liberale Jarl Cordua stået for de sidste uger, hvor han er gået imod regeringens udflytningspolitik. Det har altså været helt opløftende at følge. Stå på den med denne klumme eller denne analyse og gå videre på de sociale medier, hvis du bliver grebet.

British singer-songwriter Dua Lipa gets help with her train as she poses on the red carpet on arrival for the BRIT Awards 2018 in London on February 21, 2018. / AFP PHOTO / Tolga AKMEN / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO POSTERS - NO MERCHANDISE- NO USE IN PUBLICATIONS DEVOTED TO ARTISTS

Dua Lipa triumferer til Brit awards 2018

I går blev det musikalske awardshow Brit Awards 2018 afholdt i Londons store O2 arena. Den største grund til, at vi fremhæver aftenens show, er, at den 22-årige sangerinde Dua Lipa blev en af showets store vindere med både prisen for den bedste kvindelige kunstner og den bedste gennembrudskunstner. Dele af redaktionen her på Føljeton er meget begejstrede for Dua Lipa, og hendes overlegne priser er hende vel undt. Den unge kosovoalbaner flyttede alene til London som 15-årig, hvor hun hurtigt startede sin musikkarriere. I sidste uge rundede hendes single ‘New Rules’ en milliard visninger på YouTube, og Dua Lipa er dermed den yngste kunstner til at opnå den bedrift.

Den somaliske kvindeforening i Vollsmose - SAHAN - modtager snart en pris for deres arbejde med at forebygge kriminalitet og radikalisering blandt områdets unge.

Sådan lavede TV2 indslaget om de somaliske kvinder

De seneste dage har der været en del palaver om TV2’s dækning af en somalisk kvindeforening i Vollsmose, og vi har da også givet vores mening til kende. Nu har nyhedskanalen publiceret et dokument om, hvordan indslaget blev til. Det er god stil og egentlig et eksempel til efterfølgelse.

Et sidste ord

Den her coverversion af Nik & Jay-hittet ‘Boing!’ har fire-fem år på bagen, men den er stadig vidunderlig. Allan Gravgaard Madsen (f.1984) er i mellemtiden blevet til ‘Speaker-Allan’ i Radio24syvs satireprogram ‘Den korte Weekendavis’ – men sgu også mere end det: Gravgaard blev sidste år udnævnt til huskomponist for Aarhus Symfoniorkester i perioden 2018-21. Tænk lige på det.

Hendes røv går op og ned. Vi ses i morgen.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12