28. september 2017

Næste udgave 03:20:08

Amin Jensen, entertainer og stand-up komiker.

Kære læser

Du har ikke en chance, Amin – grib den!

Ikke sjældent mærker man en varm følelse i maven, når man hører om kendisser, der pludselig rækker hånden i vejret og siger, at de vil gå ind i politik. Det er genkendelsens glæde; der er så mange kendte, der har gjort det gennem tiden. Kendisser, der bruger deres kendthed som springbræt til en politisk karriere. I 1986 blev Clint Eastwood valgt som borgmester […]

Læs mere

Døgneren

Billedanalyse

Længe leve Hugh Hefner: 5 historiske forsider

Lummer eller revolutionær? Meningerne om grundlæggeren af magasinet Playboy, Hugh Hefner, har været mange – og ophidsede. Nu er han død, og han bør hyldes som en bannerfører for seksuel frigørelse. Hurra for den ultimative hedonist.

Af Lars Trier Mogensen
Marilyn Monroe Det begyndte med et kæmpe knald: På forsiden af det første nummer af magasinet Playboy i december 1953 vinkede ingen mindre end Marilyn Monroe – med henvisning til en afslørende nøgen-fotoserie inde i bladet. Som blot 27-årig lykkedes det for Hugh Hefner at udgive et magasin, der skulle vise sig at rykke på […]
Læs mere

Føljetonen

”Find et job til os – ligesom under Ceausescu”

For et år siden, når ægteparret Stefan og Bianca Balazs samlede pant i de københavnske gader, var danskerne venlige og imødekommende. ”Nu er de begyndt at se på mig med foragt, og jeg forstår ikke hvorfor,” fortæller Bianca i dagens føljetonafsnit. ”De kan godt gætte, at vi er fra Rumænien, når vi går i skraldespande, og så tror de automatisk, at vi er tyveknægte.” Kristian Lauritzen har mødt Stefan og Bianca til et interview på Dronning Louises Bro. Han er ungarsk rumæner, hun er rumæner og etnisk roma.

 

Det bedste vi har set

Selfie-kunst

Selfie-kunst

Kunst hænger altid sammen med sin samtid. I starten af 1900-tallet udviklede en række avantgardekunstnere den absurde dadaisme som en skildring af den lige så absurde første verdenskrig. I 1970 slagtede Bjørn Nørgaard en hest og proppede den på syltetøjsglad for at udstille danskernes ligegyldighed over for Vietnamkrigen. Og i dag er det hele lige meget, så længe kunsten gør sig godt på Instagram. Vi vil vædde med, at du har mindst én ven på Facebook, hvis profilbillede er taget i Olafur Eliassons regnbue-installation på ARoS. Som denne artikel fra Wired fortæller er sociale medier og muligheden for den gode selfie blevet en vigtig del af moderne installationskunst. Om det skal ses som en kommentar til det moderne menneskes eksistentielle higen efter selviscenesættelse, eller det blot er et forsøg fra museer på at skaffe ussel mammon, skal vi ikke gøre os kloge på. På Føljeton er vi i hvert fald ikke for fine til at snuppe en kunst-selfie som her på billedet, hvor en af vores journalister poserer det bedste, hun har lært, i en Alex Da Corte-installation på Louisiana.

BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 25: (EDITORS NOTE: Multiple exposures were combined in camera to produce this image.) German Chancellor and Christian Democrat (CDU) Angela Merkel speaks to the media at CDU headquater on the day after the CDU won 32.9% of the vote and a first place finish in yesterdays German federal elections on September 25, 2017 in Berlin, Germany. The CDU win, which guarantees Merkel a fourth term as chancellor, is marred by the third-place finish of the right-wing Alternative for Germany (AfD), with 12.6%. The AfD will be represented by 94 parliamentarians, the first time in post-World War II German history that a right-wing, nationalist party has made it to the Bundestag. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Angela Merkels mange ansigter

Angela Merkels mange ansigter

Det amerikanske nyhedsmedie Foreign Policy, der ellers ikke plejer at være sådan vanvittigt humoristisk, har her lavet en ret sjov artikel. Journalisterne på stedet skulle bruge et foto af Angela Merkel og søgte på fotoarkivet Getty Images. Her fandt de nogle virkelig underlige, omend kreative, fotocollager af den tyske kansler. Foreign Policy har bragt billederne med hjemmelavede (og gode) billedtekster. Teksten til billedet, der er brugt her, lyder for eksempel sådan her: ”Hvis tre Merkler lå på græsset efter en picnic, og de ville tale med hinanden ved at hviske, ville de nok arrangere sig således”. Sjovt.

Anklagemyndighed vil have sendt bandeleder fra Loyal To Familia til Pakistan i sag om trusler mod en betjent. Onsdag d. 27.09.2016 skal Shuaib 'Shebi' Khan i retten i en sag om trusler rettet mod en betjent, der ifølge anklageskriftet faldt ved midnatstid natten mellem 31. august og 1. september. Op mod 40-50 medlemmer af LFT - både i Danmark og Sverige - mødte op ved Københavns Byret. Foto: Scanpix

”Forever familia – familia forever”

”Forever familia – familia forever”

I går begyndte en retsag mod Shuaib Khan, den formodede leder (og selvudnævnte præsident) af banden Loyal To Familia. I den anledning vil vi gerne anbefale en (gen)læsning af det her portræt af retsagens hovedperson, som Information bragte tidligere på måneden. Shuabib Khan er en interessant karakter, der ud af sit 30 år lange liv har siddet i fængsel i 12 og nu altså meget vel kan komme ind at sidde igen. Der findes ingen billeder af manden. Det er, som om han kun eksisterer som en sagnomspunden og mystisk person. Men han findes, den er god nok, for Berlingske har mødt ham og set ham med deres egne øjne engang i sommer. I går på vej på arbejde gik en Føljeton-journalist forbi en gruppe Loyal To Familia-tilhængere på vej i retten, og den ene havde tatoveret ”LTF” med store bogstaver op ad halsen. Bandens (i øvrigt meget originale) motto ”Forever Familia – Familia Forever” er ganske velvalgt.

Gulddrengen underholder torsdag d. 10 august 2017 på Stjernescenen for både børn og voksne på Smukfest. Der er konfetti og champagne i luften i solskinnet.. (Foto: Helle Arensbak/Scanpix 2017)

Ung hyldest til Malte (Gulddreng)

Ung hyldest til Gulddreng/Malte 

JP/Politikens Hus’ nye ungdomsmedie Format har set DR3’s serie Gulddreng vs. Malte og har skrevet en udmærket artikel om den og hele fænomenet Gulddreng. Det fedeste ved artiklen er dog den hyldestsang, de unge journalister på Format har skrevet til popstjernen. Selskabssange kan være så umanerligt tåkrummende, men måske netop derfor kan de virkelig også være underholdende. Bedøm selv, hvad den her er. Vi synes i hvert fald, den er ung. Og catchy.

Tingbjerg. Buschaufførerne oplever problemer med unge i området, som kaster genstande mod de gule vogne.

I Herning skal busserne køre på brint. Punktum!

I Herning skal busserne køre på brint. Punktum! 

I Herning Kommune har man indgået en aftale i byrådet om, at fremtiden byder på brintbusser. Og sådan er det bare. Der er ikke undersøgt nogle andre alternativer, fordi brintbusser ifølge formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg Finn Stengel Petersen (S) utvivlsomt er fremtiden. Han påstår hårdnakket, at el-energi ikke er en mulighed, fordi ”hvis der ikke er noget forbrug, så forsvinder energien”. Det er Ingeniørens journalist ikke enig i, og det er der kommet et spøjst interview ud af. Her er det ikke mor og far, der skændes, men en teknisk journalist og påståelig udvalgsformand. [I vores nyhedsbrev har vi fejlagtigt skrevet, at det er borgmester Lars Krarup, der bliver interviewet. Vi beklager.]

Et sidste ord

Hvis du aldrig helt er kommet dig over dine barnlige drømme, og nogle gange sidder på arbejdet og dagdrømmer om at kunne flyve, så skal du se den her video. Den er nemlig noget af det tætteste, du kommer på drømmen, uden at skulle lette fødderne fra landjorden.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12