7. juni 2018

Næste udgave 03:20:08

U.S. Secretary of State Mike Pompeo listens to a translation while participating in the Organization of American States (OAS) 48th meeting of the General Assembly in Washington, U.S., June 4, 2018. REUTERS/Leah Millis

Kære læser

En supersonisk hovedpine for diplomatiet

I Tintin-tegneserien Tournesol-mysteriet fra 1956 har professor Tournesol opfundet et våben, der kan forvolde skade ved hjælp af ultralyd. Onde magter vil have fat i ultralydsmaskinen, fordi de mener at kunne bruge den til at overtage verdensherredømmet. Hvad det har med noget at gøre? Jo, nogen bruger tilsyneladende Tournesols bemærkelsesværdige apparat ude i virkeligheden. Det […]

Læs mere

Døgneren

1

Gedulgt: Pape genåbner Tibet-kommissionen. Det sker efter DR’s afsløringer af, at kommissionen ikke er kommet helt til bunds i Tibet-sagen og ikke har haft adgang til centrale aktørers e-mails: ”Det er vigtigt for mig, at vi får afklaret den tvivl, der er opstået i forlængelse af Tibet-kommissionens beretning,” siger Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse.

3

Dæk dig: Norge indfører også tildækningsforbud. Kort efter at Folketinget her i Danmark har vedtaget et tildækningsforbud, har Stortinget i Norge også valgt at forbyde burka, niqab og andre beklædningsgenstande, der tildækker ansigtet. Det norske forbud gælder alle beklædningsgenstande, der helt eller delvist dækker ansigtet og gælder i alle undervisningssituationer i institutioner lige fra børnehaver til universiteter.

5

Lettelse: Christian Eriksen er blevet far. Den danske fodboldstjernes kæreste, Sabrina Kvist Jensen, har født en dreng, og vores suverænt bedste spiller er nu klar til at tage til Rusland. Den danske landsholdspiller er tilbage i landsholdslejren og kan nu endda deltage i Danmarks sidste testkamp, som finder sted lørdag mod Mexico på Brøndby Station.

Nyhedsanalyse

Smerte skelner ikke mellem folk

Naveed Baig har siden sin ansættelse på Rigshospitalet i 2006 været Danmarks eneste hospitalsimam. Stille og roligt og uden nogen former for billedmæssigt eller lydligt effektjageri følger dokumentaren Imamen på Riget Baig i hans sjælesorgsarbejde, og gennem ham møder vi en række patienter og pårørende, som søger svar og forklaringer, der ikke lige er inden for rækkevidde. Oliver Stilling har set dokumentaren.

Af Oliver Stilling
Imamen på Riget slutter med et ret sødt og smukt billede. Gennem små tre kvarter har vi fulgt i hælene på Naveed Baig, og vi har været med som mere eller mindre passiv seer, mens han er blevet kaldt rundt på hospitalets afdelinger. Det er udfordrende oplevelser, hårde historier, han møder, og kravene til ham […]
Læs mere

Det bedste vi har set

Trump føjer Kim Kardashian og benåder livstidsfange

Det er en ret fin historie, det her. For tredje gang i sin præsidentkarriere har Donald Trump benådet en fange, og han har gjort det på opfordring af realitystjernen Kim Kardashian. 63-årige Alice Marie Johnson har siden 1996 siddet livstidsfængslet for medvirken til narkohandel, men efter Kardashian så en video, hvor Alice Marie Johnson fortæller sin historie, blev realitystjernen så rørt, at hun satte alt (blandt andet sin advokat, Shawn Holley, som tidligere har forsvaret O.J. Simpson) ind på at få livstidsfangen løsladt – og det lykkedes. Smukt.

Længe leve det nye aristokrati

Adelen er død. Længe leve den nye overklasse, som sjovt nok opfører sig præcis på samme måde som tidligere tiders lensherrer, baroner og andre nobiliteter: De allerrigeste har en uforanderlig evne til at give egen velstand og privilegier videre til deres egne børn, som dermed kan videreføre slægtens livsstil. I det nyeste nummer af det amerikanske magasin The Atlantic skildres den diskrete charme, som præger familierne blandt de 9,9 pct. rigeste. Tankevækkende nok føler de sig ikke særlig heldige, for de har blikket rettet mod de allerrigeste 0,1 pct., som i dag ejer langt mere end de 90 pct. i bunden. Dermed opdager den nye – lad os mere præcist kalde den for – lavadel-overklasse slet ikke, at mobiliteten er gået i stå. Her i det 21. århundrede har USA fået det adelssamfund, som immigranterne flygtede fra Europa for at undgå i 1800-tallet.

TOBOLSK, SIBERIA, RUSSIA - JANUARY 20: A monument to Fyodor Dostoevsky, a famous classic Russian writer, by a sculptor Mikhail Pereyaslavets in the city of Tobolsk, Russia. The monument was opened in 2010, and stands next to the Church of Peter and Paul, not far from the the Prison Castle, a strict regime prison in Tobolsk. The prison was built during 1838-1855. The architectural ensemble consisted of several cell blocks, a hospital for prisoners, an administrative building, and other premises. Through it's history, especially during the Soviets, the conditions in the prison were considered stricter than in colony. One of the most famous prisoners of the prison were Mikhail Mikhaylov, Vladimir Korolenko, Nikolay Chernyshevski. Fyodor Dostoyevski, a famous Russian writer, spent about 10 days in one of the prisons in Tobolsk while he was transferred to Omsk for penal servitude. The prison was closed in 1989. Now the Prison Castle is opened to tourists. It accomodates the city archive, a museum, a hostel, a libraty, etc. Tourists can stay in a hostel which used to be a block of sweat-boxes (punishments cells).(Photo by Alexander Aksakov/Getty Images)

Hvorfor citerer europæiske politikere lige pludselig Dostojevskij?

Vi er så utrolig glade for Dostojevskij, og det har vi sgu altid været. Gamle Fjodor har aldrig svigtet os, når vi havde lidt brug for at kigge ned i menneskets bug, men nu er de europæiske politikere lige pludselig også begyndt at interessere sig for ham. Måske fordi han er så god til at beskrive det gamle Europa, som vi kan lide det, og måske endnu mere et halvråddent Rusland, som vi kan lide det.

Simone Spada - LaPresse07 03 2013 Pontida,Bergamo (Italia )SportLa classica manifestazione della lega nord a Pontidanella foto : salvini

Drømmene knuses hurtigt i Italien

Kan man savne Berlusconi? Kan man længes tilbage til en tid, hvor premierministeren ‘blot’ var en bandit, der berigede sig selv? I stor stil ganske vist. Italieneren er ved at vågne til en ny virkelighed, hvor det nye og overraskende regeringssamarbejde mellem det yderligtgående, højreorienterede parti Lega og græsrodsfænomenet Femstjernebevægelsen begynder at afsløre sig: Det er Lega, der svinger taktstokken – i retning af hidsige opstramninger af udlændingereglerne. Italiens havne kan være ved at blive lukket for skibe med folk fra Afrika. Og hvad har drømmene fra Femstjernebevægelsen fået til gengæld? En løfte om borgerløn, skriver Ezio Mauro i en kommentar i det norsk-nordiske magasin Vagant.

God stemning under koncerten med Phlake på Northside Festival lørdag den 10. juni 2017. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)

I dag begynder Northside Festival – og DR giver dig seks koncerter

I dag skydes Northside Festival i gang, og man kan roligt sige, at den aarhusianske festival har gjort et godt stykke bookingarbejde i år. Programmet er stærkt og ganske alsidigt – der er noget for enhver smag (Tyler, The Creator til hiphop-elskerne, Queens of the Stone Age til alle headbangers derude og The National til de få, der har formået at misse den amerikanske gruppe de cirka 40 gange, de har spillet i Danmark de seneste par år). DR livestreamer seks koncerter, så du kan følge med, selv hvis du sidder billetløs og nedslået derhjemme.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12