04. oktober 2018

Næste udgave 03:20:08

Det danske succesband Nephew er lige på trapperne med deres kommende album "RingóióRing". Her er bandet fotograferet på spillestedet Hotel Cecil i indre København den 24. september 2018. Danske Nephew er albumaktuelle med "Ring-I-Ring", som gruppen har brugt det seneste halvandet år på at skabe. Med tilkomsten af bandmedlem Marie Højlund har det danske succesband genfundet sin kerne og identitet. Det skriver Ritzau, fredag den 28. september 2018.. (Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix)

Kære læser

Stoisk hjælp til pressede russere

Kunne du tænke dig at arbejde, til du dør? Måske ikke, men det er ikke desto mindre et scenarie, som netop er blevet noget mere realistisk i Rusland. Efter at debatten i flere måneder har raset om et lovforslag, der ville hæve pensionsalderen til 65 år for mænd, og 60 for kvinder, kunne præsident Putin […]

Læs mere

Døgneren

1

Støjberg: Ingen kvoteflygtninge til Danmark i 2018. ”Selv om vi har fået markant bedre styr på tilstrømningen, er vi stadig i den situation, at vi kæmper med at få integreret de mange flygtninge, der er kommet til Danmark i de seneste år,” lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Efter aftale med FN har Danmark siden 1989 taget imod cirka 500 kvoteflygtninge om året; men ikke i 2017 og det meste af 2016.

2

USA’s justitsministerium efterforsker Danske Bank. Den amerikanske avis Wall Street Journal har tidligere skrevet, at det forholdt sig sådan, men historien var baseret på unavngivne kilder. Nu bekræfter Danske Bank selv i en pressemeddelelse, at ministeriet ønsker oplysninger til brug for en undersøgelse af strafferetligt ansvar.

3

Storbritannien beskylder Kreml for ”hæmningsløse” cyberangreb. Det britiske kontor for cybersikkerhed (NCSC) har konkluderet, at det var 12 hackergrupper med tilknytning til den russiske efterretningstjeneste GRU, som på Ruslands præsident Putins ordre blandt andet hackede Demokraternes Nationale Komité i USA i 2016. Beskeden kommer direkte fra udenrigsminister Jeremy Hunt.

4

Perus højesteret annullerer benådning af ekspræsident. Alberto Fujimori er blevet sendt tilbage i forvaring. Sidste år benådede Perus daværende præsident Pedro Pablo Kuczynski den nu 80-årige Fujimori, som i 2007 blev idømt 25 års fængsel for forbindelser til højreorienterede dødspatruljer.

5

Hvad er der sket med Jamal Khashoggi? Den 59-årige saudiske systemkritiker og journalist gik tirsdag ind på Saudi-Arabiens konsulat i Tyrkiet – og kom angiveligt aldrig ud igen. Sauderne siger, at han har forladt stedet, men ingen har set ham. Khashoggi bor i USA og skriver jævnligt klummer om saudisk politik i Washington Post.

Nyhedsanalyse

Tåge over den engelske kanal: Borgerkrig hos the tories

De britiske konservative afsluttede i går deres årlige partikongres, og ikke overraskende endte ”the tories” med mest af alt at snakke om Brexit. Skilsmissen fra EU har sendt regeringspartiet ud i en krise, der truer med at knække dem midt over. I dag får du overblikket over det dramatiske partimøde, der både bød på sovjet-sammenligninger, ulmende kupforsøg og en premierminister, der dansede som det femte medlem af Kraftwerk.

Af Andreas T. Kønig
En vandrehistorie fortæller, at en tyk tåge på et tidspunkt lagde sig over den engelske kanal og gjorde passagen komplet ufarbar for de skibe, der ellers hver dag sejlede mellem det europæiske fastland og de britiske øer. Det var der som sådan ikke noget usædvanligt i. Dis, tåge og regn er ikke uvant for den […]
Læs mere

Det bedste vi har set

SIMONE DE BEAUVOIR, FORFATTER.

Kom i gang, mand: 13 feministiske klassikere

Kender du svenskeren Carl Cederström? Det gør vi heller ikke, men han er adjungeret professor på afdelingen Företagsekonomiska institutionen på Stockholm Business School. Han har gjort sig den lille ulejlighed at sætte sig ned og læse 13 feministiske klassikere, og i The Guardian skriver han, hvad han fik ud af det. Hans indledende passage om Simone de Beauvoirs Det andet køn fra 1949 er vist meget sigende for mange mænd: ”Jeg tog bogen ned fra reolen for cirka en måned siden; den havde stået der, uberørt, i årevis. Hvor mange gange havde jeg ikke foregivet at have læst og nikket kenderagtigt, når nogen nævnte den under en festmiddag eller på et seminar på det svenske universitet, hvor jeg arbejder?” Der er en liste over bøgerne i bunden. Det er bare om at komme i gang.

Christian Bale er en Dick

OK, det er ret vildt, det her. Vi vidste godt, at skuespilleren Christian Bale er en kamæleon og har det med at lave nogle ret ekstreme kropslige forandringer i forbindelse med sine roller. Fx gik han fra at være sygeligt tynd i 2004-filmen The Machinist for så i 2005 at være bomstærk i Batman Begins. I sin næste film spiller han USA’s tidligere berømte og berygtede vicepræsident Dick Cheney, og han rammer gode gamle Dicks laskede udseende til perfektion. Det ligner i øvrigt en fed film!

NEW YORK, NY - OCTOBER 03: Women attend a rally and vigil in front of a Brooklyn court house calling to stop the nomination of Republican Supreme court candidate Judge Brett Kavanaugh on October 3, 2018 in New York City. The rally, which was organized by MoveOn, attracted over 100 men and women who demanded an end to sexual violence and for politicians to reject Kavanaugh. The Federal Bureau of Investigation (FBI) continues an investigation into allegations of sexual misconduct by Kavanaugh as both supporters of the nominee and opponents are making their voices heard throughout country. Spencer Platt/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Brett Kavanaugh og folk med samvittighed

Vi  sidder i hvert fald én på redaktionen, som på nørdniveau følger sagen om dommer Brett Kavanaugh, der måske, måske ikke bliver godkendt af det amerikanske senat til en plads i højesteret. Vi har dog i et vist omfang undladt at belemre vores læsere med mellemregningerne, for dem er der virkelig mange af. Denne kommentar af Benjamin Wittes, redaktøren på magasinet Lawfare, er dog ret interessant, fordi han som udgangspunkt synes, at Kavanaugh er en superfed fyr (hvilket er svært at sætte sig ind i). ”Hvor meget jeg end beundrer Kavanaugh, ville min samvittighed forbyde mig at stemme på ham,” skriver han og forklarer rigtig godt hvorfor.

Blomster, øl, smøger og hilsner er lagt foran det portræt der er blevet malet på hegnet ind mod Christiania på Prinsessegade i København til ære for danskernes nationalskjald Kim Larsen, mandag den 1. oktober 2018. Kim Larsen er død 72 år gammel.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Marstal lytter til Larsen

Marstal lytter til Larsen

“Nummeret emmer af ro, underspillethed og coolness, men også af medfølelse og solidaritet. Det er Wili Jønssons elegante basspil og messende flydekor, det er Franz Beckerlees utrolig musikalske wah-guitar, der hænger i luften som tårevædet morgendis.” Det er musikeren og kønsdebattøren (det sidste er vist ligegyldigt i denne sammenhæng) Henrik Marstal, som i Berlingske analyserer fem forskellige sange fra Kim Larsens karriere – og gør det godt. Ovenfor er det åbningsnummeret på Gasolin’s debutalbum, han snakker om.

The Beach er ødelagt

Hvis man skulle gætte på hvilken bog, der har ligget på bunden af flest rejserygsække og fået krøllet sine paperback sider, så er Alex Garlands The Beach nok ikke noget helt dårligt bud. I bogen, der også blev til en film, skaber en gruppe backpackere deres helt eget paradis-samfund på en skjult strand, og den drøm er der mange turister, der gerne har ville opleve selv. De thailandske myndigheder er i hvert fald blevet nødt til at lukke den strand, som blev brugt i filmen, fordi den er blevet overrendt med turister, der har totalødelagt den.

Et sidste ord

Det kunne være fedt at redde verden. Men problemet er, at det ofte er højest ukomfortabelt at forsøge at gøre en forskel. Måske skulle man gøre som John Lennon og Yoko Ono, som på dette fantastiske billede venter på at komme til at demonstrere fra sengen, men lige skal have stuepigen til at skifte sengetøjet først. Peace, love and comfort!

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12