10. april 2018

Næste udgave 03:20:08

Venstre holder valgrally på Crowne Plaza i København 31.maj 2015. Her Lars Løkke Rasmussen.

Kære læser

Fodres med egen hale

Konceptet er så fiffigt, at det ikke alene bør være forbeholdt folk på overførselsindkomster. Sådan må indtil flere magthavere have tænkt her i de seneste døgn. Konceptet har langt større og bredere potentiale, synes i hvert fald statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at have tænkt – og han fik straks fra morgenstunden opbakning fra Folketingets […]

Læs mere

Døgneren

1

Spændingerne mellem USA og Rusland eskalerer efter syrisk giftgasangreb. Mandag aften mødtes Donald Trump med amerikanske generaler i Det Hvide Hus for at diskutere USA’s strategi i forbindelse med weekendens giftangreb i Damaskus-forstaden Douma. USA beskylder Syriens præsident, Bashar al-Assad, for at stå bag angrebet, og Donald Trump har anklaget Ruslands præsident, Vladimir Putin, for at medvirke i angrebet ved at støtte Assad. Det nægter de russiske myndigheder pure, og i går aftes meddelte den russiske FN-ambassadør, Vassilij Nebenzia, at det vil få ”alvorlige konsekvenser”, hvis USA angriber syriske regeringsstyrker.

2

Langt de fleste hospitalsansatte er utilfredse med Sundhedsplatformen. Kun 27% af medarbejderne på hospitalerne i Region Hovedstaden er tilfredse med det nye it-system, skriver Politiken. Alt i alt er 40% af de hospitalsansatte decideret utilfredse med systemet, mens utilfredsheden blandt regionens læger er helt oppe på 66%. Den store modstand mod Sundhedsplatformen går blandt andet på, at de ansatte skal bruge langt mere af deres tid foran computeren.

3

Trumps advokat får ransaget sit kontor og hotelværelse af FBI. Ifølge New York Times har FBI ledt efter dokumenter og mails hos advokat Michael Cohen, som kan sætte præsidenten i forbindelse med blandt andet pornoskuespilleren Stormy Daniels, der påstår at have modtaget penge fra præsidenten for at holde mund om deres relation. Donald Trump reagerede meget kraftigt på ransagningen og kalder handlingen for en ”heksejagt”.

4

Kina vil lempe tolden og åbne det kinesiske marked mere. Det meddeler den kinesiske præsident, Xi Jinping, i en tale i dag på det årlige Boao Forum, som er Asiens svar på topmødet i Davos. Midt i den igangværende handelsstrid mellem USA og Kina lover Xi Jingping nu at åbne det kinesiske marked for udenlandske virksomheder ved blandt andet at sænke tolden på adskillige varer, heriblandt importerede biler.

5

Colombiansk Farc-leder anholdt for at smugle kokain for 320 mio. dollars. Seuxis Hernandez, der ellers var tiltænkt en af partiets pladser i parlamentet, er sammen med tre andre mistænkt i den massive smuglersag. I 2016 indgik guerillabevægelsen en fredsaftale med den colombianske regering, således at Farc skulle droppe våbene og istedet fungere som et politisk parti. Hernandez skal nu sidde varetægtsfængslet, indtil USA’s anmodning om udlevering er gået igennem.

Nyhedsanalysen

Er et svensk jordskredsvalg under opsejling?

Til efteråret går Sverige til valg, og det ser ud til, at svenskerne kommer til at opleve både danske og norske tilstande. Eller måske overhaler de os højre om.

Af Lasse Lavrsen
Til efteråret går svenskerne til valg, og allerede nu buldrer valgkampen af sted på den anden side af sundet. Vanen tro har både de politiske partier og pressen lidt svært ved at placere og håndtere det svenske højreparti Sverigedemokraterne (SD), og følger man lidt med i de svenske aviser, vil man opdage, at partiet fylder […]
Læs mere

Det bedste vi har set

Debat i Folketinget d. 5. december 2016. Udenrigsminister Anders Samuelsen og Statsminister Lars Løkke Rasmussen. Aftaleudkast viser ifølge Jyllands-Posten, at regeringen i forhandlingerne om en skattereform ville gå langt for at imødekomme Dansk Folkeparti krav om udlændingestramninger. Udkastet modsiger udtalelser fra DF-formand. Det skriver Ritzau, fredag den 19. januar 2018.. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2018)

Temmelig illiberale af liberalister at være

Da Liberal Alliance lørdag holdt landsmøde og tiårsjubilæum i København, benyttede vi lejligheden til at drille partiet lidt i dagens ‘Kære læser’-tekst. Politiken følger op med en artikel, som giver et overblik over de mange indgreb i danskernes grundlæggende frihedsrettigheder, som er blevet indført i de seneste år – til trods for at Danmark er ledet af en regering med to liberale partier. Det er da bemærkelsesværdigt.

Junot Díaz’ frygtelige hemmelighed

”Den violación. Der findes ikke nok sider i verden til at beskrive, hvad det gjorde ved mig. Hele kloden kunne være mit blækhus, men det ville stadig ikke være nok. Det lort brækkede planeten mig i to dele og sendte mig fuldstændig ud af kredsløb, ud i de lysløse regioner i rummet, hvor liv ikke er muligt. Jeg kan sige det klart: que casi me destruyó. Ikke kun voldtægterne, men også følgesygdommene: vreden, bitterheden, selvbebrejdelsen, afskyen, det desperate behov for at holde det skjult og ikke sige noget. Det fuckede min barndom op. Det fuckede mine ungdomsår op. Det fuckede hele mit liv op.” I The New Yorker fortæller den dominikansk-amerikanske forfatter noget, han aldrig har sagt til nogen.

American Airlines aircraft are parked at Ronald Reagan Washington National Airport in Washington, U.S., August 8, 2016. REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Flyselskabets livstidsbilletter var en dårlig forretning

En spøjs og hurtigt læst historie: I 1980’erne var flyselskabet American Airlines rigtig på spanden, og for at skaffe likvide midler begyndte de at sælge livstidsflybilletter til 1. klasse for 250.000 dollars. ”Tanken var, at firmaer ville begynde at købe dem til deres dygtigste folk,” fortæller American Airlines’ daværende direktør til The Hustle. ”Men som altid er offentligheden meget kvikkere end nogen virksomhed. Folk regnede straks ud, at vi havde begået en fejltagelse med prissætningen.” Inden tilbuddet blev taget af plakaten, havde 28 personer købt en livstidsbillet, og det har siden kostet flyselskabet millioner af dollars om året. En investeringsbankmand ved navn Steve Rothstein fortæller for eksempel, at han har fløjet på den gode side af 10.000 gange, siden han købte billeten.

Nogle ord vedrørende det lille g

Hvordan er det lille endt med at se ud, som det ør på tryk? I et studie på Johns Hopkins-universitetet i Baltimore nåede forskere frem til, at de færreste er opmærksomme på, hvordan ‘et ser ud, selv om de læser det hele tiden. I et lille konitivt eksperiment var kun én ud af 38 personer i stand til at gengive et i hånden. I denne artikel får vi simpelthen et indblik i ‘ets kuriøse historie – det er noet med nole munke o renæssancen, og Gutenber er oså inde over.

Claes Bang laver også musik

Den snart 51-årige skuespiller Claes Bang, som vi holdt meget af i Cannes-palme-vinderen The Square, laver musik under navnet This is Not America. Han har lige udgivet en video med en sang. Vi ved ikke rigtig… døm selv.

Et sidste ord

Det er nyhedsbureauet Reuters, som har delt den her video med Ruslands første postdrones jomfrutur, så sandhedsværdien er høj. Det er underholdningsværdien også. Bedre held næste gang.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12