12. juli 2019

Næste udgave 03:20:08

Kære læser

Putins største styrke er det liberale demokrati

Det er ganske ironisk, men i disse dage synes det næsten, at Vladimir Putins største styrke er demokratiet. Vi snakker ikke om det såkaldte russiske demokrati, hvor det gang på gang er blevet demonstreret, at den russiske stats undergravning af liberale frihedsrettigheder gør valgene ufrie og unfair. Nej, vi snakker såmænd om de vestlige demokratier, […]

Læs mere

Døgnets vigtigste

1

Landsretten afsiger dom i bestikkelsessag. Østre Landsret afsagde i dag dom over tre tidligere Atea-chefer og to ledende medarbejdere i Region Sjælland. Alle fem blev dømt skyldige i sagen, der handler om bestikkelse. De idømmes mellem tre måneders betinget fængsel og to års ubetinget fængsel. Tre af straffene er skærpet i forhold til byrettens dom, mens to er mildere. Sagen handler om en hemmelig konto hos it-selskabet Atea, der betalte for luksusture og restaurantbesøg for ledende medarbejdere hos Region Sjælland.

2

Udsættelse af domsafsigelsen for terror-drab i Marokko. Der skulle i går være blevet afsagt dom i sagen, hvor en dansk og en norsk kvinde på vandretur i Marokko blev dræbt. Domsafsigelsen er dog blevet udskudt til d. 18. juli, da dommeren har besluttet, at de tiltalte skal have mulighed for et sidste ord. Retssagen startede i februar, og domsafsigelsen er blevet udsat før. Tre mænd, der er Islamisk Stat-sympatisører, har tilstået drabene.

3

Iran forsøgte at blokere for britisk olietanker. Tre formodede iranske krigsskibe har forsøgt at blokere for et britisk olieskib i Hormuzstrædet. Det fortalte den britiske forsvarsminister i går. De tre fartøjer sejlede væk igen efter en advarsel fra et britisk krigsskib. De iranske myndigheder nægter at være involveret, men flere mener, at der er tale om en hævnaktion fra iransk side, efter Storbritannien og Gibraltar i sidste uge beslaglagde et iransk olietankskib i samme område.

4

Mette Frederiksen på besøg hos Angela Merkel. Den danske statsminister var i går på sit første officielle statsbesøg, da hun mødte den tyske kansler i Berlin. På mødet blev de to enige om, at Tyskland og Danmark skal arbejde tættere sammen om klima og europæisk skattepolitik. Størst international opmærksomhed fik det dog, at Frederiksen og Merkel begge sad ned under velkomstcermonien. Tre gange inden for en måned har Merkel haft rysteanfald ved lignende begivenheder.

5

Italiensk vicestatsminister indblandet i lyssky sag om russisk støtte. Internetmediet Buzzfeed er kommet i besiddelse af en lydoptagelse, der dokumenterer et møde mellem tre russere og tre italienere. Den ene italiener er nærmeste rådgiver for Matteo Salvini, der er Italiens vicepremierminister og leder af det højrenationale parti Lega. På mødet snakker parterne om at skabe en stærk alliance mellem Rusland og Europas højrenationale partier, ligesom de diskuterer muligheden for at pumpe russiske oliepenge ind i Salvinis parti. Salvini afviser at have modtaget penge fra Rusland.

Nyhedsanalysen

Greven af Christiansborg

Folketingsvalg 2015 Mette Frederiksen forlader Christiansborg

Af Lars Trier Mogensen
Danmarkshistorien er rig på grå eminencer, gale konger og afmægtige ministre. Under normale omstændigheder afbalanceres de mest ærgerrige typer dog af andre stræbsomme sjæle, og derfor hører det absolut til sjældenhederne, at én enkelt person formår at monopolisere magten. Umiddelbart er det kun sket én gang, tilbage i 1700-tallet. Men måske er historien ved at […]
Læs mere

DIN SOMMERFØLJETON

DIN SOMMERFØLJETON

Den danske sommer er lunefuld, men Føljeton kan du regne med. Uanset om det bliver under en parasol eller en paraply, så kan du læse Føljeton hele sommeren. Vi udkommer dog lidt anderledes end normalt – nemlig mandag, onsdag og fredag. Men det er også tre gode dage. Dem er der ikke noget i vejen med!

Det bedste vi har set

TOPSHOT - US player Serena Williams returns against Czech Republic's Barbora Strycova during their women's singles semi-final match on day ten of the 2019 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 11, 2019. (Photo by Alastair Grant / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Serena Williams slår til

Serena Williams slår til

Serena Williams er en af de bedste tennisspillere, verden endnu har set, og i går blev hun med en sejr over Barbora Strýcová klar til sin 11. Wimbledon-finale. Sidste år stod hun i finalen i US Open, men der kom finalen til at handle om alt andet end tennis. Williams kom nemlig på voldsom vis op at skændes med dommeren, og det kom til at overskygge alt. I et indlæg i Bazaar undskylder Williams nu over for sin modstander, der vandt turneringen, fordi raseriudbruddet kom til at skygge for sejren. Hun fortæller også, hvordan episoden sendte hende til psykolog, og så holder hun fast i, at hendes raseri trods alt var velbegrundet. ”Hvorfor er det, at når kvinder bliver passionerede, så bliver de afskrevet som skøre og irrationelle,” spørger hun blandt andet.

Hellere fængsel end de nyriges helvede

Hellere fængsel end de nyriges helvede

Chip Skowron havde succes, og han ville have, at folk skulle vide det. Med sin løncheck fra et ekstremt velbetalt job i en amerikansk hedgefond gik han ud og købte et hus i velhaverkvarteret Greenwich, der ligger i den amerikanske stat Connecticut. Her er det kun de rigtig rige, der har råd til at bo, og til at starte med nød Skowron at bruge dagene med de rigtige mennesker i de rigtige klubber. Men så kom tomheden, den emotionelle udmattelse og presset for at holde gode miner til slet spil. En dag faldt korthuset, og Skowron blev knaldet for svindel. Interessant nok var det dog ikke tiden i fængsel, der blev den værste for Skowron. For faktisk viste fængslet sig at være mere tilgivende en Greenwiches nyrige hule helvede. I fængslet kan man i det mindste have en ærlig samtale. Vanity Fair har den fantastiske fortælling.

Efter The Cure siger den legendariske Alien farvel og tak til Orange Scene natten til søndag den 7. juli 2019.. (Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix)

[fredag] Roskilde fra sofaen

Roskilde fra sofaen

Nåede du ikke på Roskilde Festival? Eller tørster du efter at genopleve følelsen af dårlig søvn i en uge, konstant tinnitus og tømmermænd med ethundrede bajere i timen? Så har vi løsningen til dig. Festivalen har nemlig lagt et lille udvalg af live-optrædener på deres hjemmeside, og der er nogle ret fede ting imellem. Bevares, det er selvfølgelig ikke som den ægte vare, men du kan jo sove på gulvet dagen inden, hvis du virkelig vil ramme stemningen.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12