14. August 2017

Næste udgave 03:20:08

RB PLUS Godt skattenyt til de laveste indkomster- - ARKIVFOTO 2017 af LA-formand og udenrigsminister Anders Samuelsen- - Se RB POLITIK 09.03.Regeringen erkender nu, at den ikke kan få flertal for at lette topskatten. Til gengæld er der udsigt til lettelser af den del af skatten, som alle betaler.. (Foto: EMMANUEL DUNAND/Scanpix 2017)

Kære læser

Topskat og sex

I går var en dårlig dag for folk, for hvem topskattelettelser betyder alt. Liberal Alliances formand, udenrigsminister Anders Samuelsen, var nemlig ude med den kedelige besked, at regeringen dropper sin ambition om, at færre skal betale topskat. Som Altinget er inde på i en kommentar, var det kulminationen på den plan, som Samuelsen har gået med i maven […]

Læs mere

Døgneren

1

Angreb mod restaurant i Burkina Faso. 18 mennesker meldes dræbt efter et terrorangreb på en tyrkisk restaurant i det vestafrikanske land. Yderligere otte er såret. Ifølge vidner gik tre bevæbnede mænd ind på restauranten søndag aften og åbnede ild mod gæsterne. To af angrebsmændene er dræbt af landets sikkerhedsstyrker. Tilbage i januar 2016 oplevede landet et lignende terrorangreb mod en café, hvor 30 mennesker blev myrdet.

4

Det Hvide Hus fordømmer (endelig) højreekstremister. Efter at en mand fra den yderste højrefløj lørdag dræbte en og sårede 35 ved at styre en bil ind i en gruppe demonstranter i Charlotteville i delstaten Virginia, blev præsident Trump fra både demokratisk og republikansk side skoset for utilstrækkelig fordømmelse af de amerikanske nationalister. Siden har Det Hvide Hus forsøgt at komme efter det med klare udtalelser.

5

Ubådsejer accepterer sin varetægtsfængsling. I weekenden er en ubådsejer sigtet for drab på en kvindelig journalist, der var med ham i ubåden for at lave en reportage. Journalisten er endnu ikke fundet, men ubådsejeren blev i weekenden foreløbig fængslet i 24 dage for drabet på hende. Han accepterer varetægtsfængslingen, selvom han fortsat nægter sig skyldig.

Bandekrig

Bandekrigens hvem, hvad og hvor?

Søndag aften var den gal igen, og i morges vågnede danskerne endnu engang op til nyheden om et nyt skyderi på Nørrebro. Det er sjette dag i træk, at politiet er rykket ud til skud. Føljeton giver dig et overblik over bandekonflikten.

Mobil politistation bliver sat op på Blågårds Plads på Nørrebro i København den 10. august 2017. Politiet har efter de mange skyderier i den seneste tid sat en mobil politistation op på Nørrebro. Den mobile politistation skal være med til at skabe tryghed og det betyder, at borgere er velkommen til at komme forbi til en snak. Udover at der er indsat en mobil politistation, hvor betjente vil være tilstede, så vil der også gå betjente rundt i det område, hvor den mobile politistation holder parkeret.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Af Cecilia Anberg
De blå blink lyser gaden op, og lyden, der følger med, gennemsyrer luften. Sirener har altid været en del af bybilledet i større byer, men den sidste uge har lyden givet et sug i maven, især hos beboerne i de københavnske områder Nørrebro og Nordvest. De sidste mange morgener har der været meldinger om et nyt […]
Læs mere

Kulturudvalget

Alt er egnsteater – historien om Sommersko

Café Sommersko, nordens første franskinspirerede café, er lukket efter 41 år. På en måde har den været lukket (det vil sige blottet for ånd) i mere end 20 år, men navnet og reminiscenser af den oprindelige gule facade har levet videre i Kronprinsensgade midt i København – indtil nu. Nu hedder stedet Mät. Her er et interview med Sommerskos grundlægger, billedkunstneren Kenn André Stilling, som blev lavet for nogle år siden.

Det bedste vi har set

Foto: Jamie Grill/Getty Images/Tetra images RF

Babyers karakteristiske odør

Babyers karakteristiske odør

Hvad enten det drejer sig om din søsters, din vens eller dit eget (nok egentlig mest, hvis det er dit eget) afkom, så er det velkendt fakta, at nyfødte babyer har en helt særlig duft. Selv om de måske i virkeligheden mest dufter af modermælk og/eller gylp, så er den karakteristiske Eau de Baby tryllebindende for mange. Den søde duft kan få det til at rive i æggestokkene hos skrukke kvinder, og den helt særlige beroligende aura kan få folk til at glemme alverdens skrækkeligheder for en stund. Psykologiske studier bekræfter, at babyduft endda er helt hypnotiserende. Forsøget viser, at uanset om man selv har født eller ej, så reagerer (kvinde)hjernen på duften, som om det er en forkælelse eller endda et euforiserende stof. Måske babysnifning i virkeligheden er en ting.

 

 

(Foto: Scanpix)

Dengang selv De Radikale var homohadere

Dengang selv De Radikale var homohadere

Man kan ofte sidde med en knugende fornemmelse af, at samfundet er noget værre møg, og at det hele da må have været bedre i gamle dage. Derfor er det godt, at Information lige kan give en et spark i røven, så man bliver mindet om, at tingene generelt er gået fremad de sidste 50 år. Når der i denne uge er Pride-parade, går tusindevis af mennesker gennem Københavns gader for at fejre mangfoldighed og kræve lige rettigheder for LGBT+-personer. Den var ikke gået i 1962. Dengang mente selv De Radikale, at bøsser skulle holde sig fra at være skolelærere. Længe leve Priden, råber vi på Føljeton. Længe – leve – mangfoldighed’n!

Aagot og en meget følsom mand

Aagot og en meget følsom mand

Forfatter og politikentegner Maren Uthaug er kommet i besiddelse af en stak breve, som hendes morfars bror Johan og hans udkårne Aagot udvekslede i perioden 1910 til 1917, hvor de endelig blev gift. Nu har hun sorteret dem i kronologisk rækkefølge og er gået i gang med læsningen, som hun generøst kommenterer og deler ud af på sin instagramprofil. ”Jeg er jo en meget følsom mand, Aagot, jeg klarer ikke at afvise hende,” skriver Johan fx, da han har brændt sin elskede af til fordel for sin søster. Gå selv ind og bladr dig gennem opslagene. Der er så meget lækkert at hente der. Alene navnet Aagot… Åååhgot.

Virkelighedens Da Vinci mysterium

Virkelighedens Da Vinci mysterium

Hvem elsker ikke et godt mysterium? Især sådan et med kirkelige hemmeligheder, gamle glemte pergamentruller og skjulte beskeder skrevet på et for længst uddødt sprog. Her på redaktionen kan vi i hvert fald ikke få nok af den slags, og derfor slugte vi også alle Dan Browns roman Da Vinci Mysteriet, der netop er spækket med mysterier af den kaliber. Men måske behøver vi ikke længere at grave os ned i fiktionens verden for at få vores mystiker-fiks. I et af verdens ældste biblioteker har man fundet en række pergamentsider, hvor der under den synlige skrift gemmer sig endnu et lag med digte, religiøse tekster og sprog, der ikke har været i brug i over 1.000 år. Vi håber lidt, at skrifterne kan lede os til en stor skat eller lignende, men vi kan også tage til takke med et indblik i en for længst glemt kultur.

 

En ganske almindelig dag i Odense

En ganske almindelig dag i Odense …

… forbliver en ganske almindelig dag i Casper Hardings gennemførte og faktisk ret fantastiske vlog, der bare hedder Casper Hardings Vlog. Man skal nok lige ind i det, og man skal nok lige kunne lide en humor uden pointer og ironi, uden nogen at tale op imod. Men kan man det, er det helt sublim underholdning. Han er nomineret til årets såkaldte Guldtuben, og sammen med Charter McCloskey (det hedder han) er han det eneste, der for alvor er værd at bruge tid på for et voksent menneske ved den prisuddeling.

Et sidste ord

Vi er lidt uenige om, hvorvidt det her er verdens sødeste barn, der bliver til verdens mest irriterende voksen, men den gamle kliché om, at et barn siger det, vi alle sammen tænker, holder i hvert fald meget godt med ham her. Én fra redaktionen mener, at han bliver produktchef i XL-Byg med ansvar for toiletsortimentet, og en anden mener at vide, hvordan han kommer til at opføre sig, når han er til havnefest, og topper den med et ”Dumme svin”. Men vi håber det bedste for den lille fyr.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12