19. oktober 2017

Næste udgave 03:20:08

Claus Bretton-Meyer blev administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union i marts sidste år.Direktøren har aldrig lagt skjul på, at han ikke ved så meget om fodbold. Jeg tror, det er en styrke, at man ikke nødvendigvis har styr på det, hvis man til gengæld så har styr på andre ting.-Jeg besidder økonomiske, ledelsesmæssige og strategiske styrker , og jeg tror, det er en fordel, at jeg ikke blander mig i det fodboldmæssige, siger han. BV: DBU - direktør Claus Bretton-Meyer. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2015)

Kære læser

Bretton-Meyer-princippet stopper de bedste kvinder

Update: DBU og Spillerforeningen er blevet enige om en delaftale, så derfor spilles kampen mod Kroatien.  De dygtigste danske fodboldkvinder har netop fået et alvorligt benspænd, men kan de mindre end middelmådige mappemænd i DBU overhovedet dumme sig så meget, at de spænder ben for sig selv? Der findes to konkurrerende principper for forfremmelse her i […]

Læs mere

Døgneren

1

New Zealand får ny premierminister. Det bliver den 37-årige Jacinda Ardern fra partiet Labour. Hun overtager dermed magten fra det konservative National Party og den nuværende premierminister Bill English. Det var det indvandringskritiske parti New Zealand First, der fik de afgørende mandater og pegede på Jacinda Ardern. Hun forventes at gå i regering med miljøpartiet Green Party.

2

Cataloniens selvstyre overskrider deadline. Den spanske centralregering havde givet selvstyret i Catalonien indtil i dag klokken 10.00 til at droppe deres krav om selvstændighed, men det har den catalanske leder Carles Puigdemont endnu ikke gjort. Den spanske regering har truet med at overtage kontrollen med selvstyret, hvis fristen ikke blev holdt.

Nyhedsanalysen

Raqqa er faldet – nu kommer IS-krigerne hjem

Terrororganisationen IS har mistet kontrollen over deres sidste store bastion i den syriske by Raqqa. Nu frygter de europæiske lande hjemvendte krigere.

RB plus. Selv uden kalifatet vil IS være en trussel På trods af at Islamisk Stat har mistet Raqqa, der blev betegnet som ekstremisternes hovedstad, vil gruppen fortsat være en trussel mod Vesten, mener eksperter. Fighters of Syrian Democratic Forces gesture the "V" sign at the frontline in Raqqa, Syria October 16, 2017. REUTERS/Rodi Said

Af Lasse Lavrsen
Løbende er europæiske statsborgere rejst til Syrien og Irak for at kæmpe for terrorbevægelsen, som kalder sig Islamisk Stat, og løbende er de overlevende vendt hjem endnu mere radikaliserede, end da de rejste ud. Nu er den sidste hovedstad for det selvudnævnte kalifat faldet, efter IS har mistet kontrollen over den syriske by Raqqa. Det betyder, […]
Læs mere

Det bedste vi har set

Peter Aalbæk Jensen til interview om døden.

#MeToo: Fortidens og fremtidens mand kommenterer

#MeToo: Fortidens og fremtidens mand kommenterer

På internetter ruller #MeToo-kampagnen fortsat. Her træder kvinder verden over frem i kølvandet på Harvey Weinstein-sagen og fortæller om deres erfaringer med seksuelle krænkelser og sexchikane, både i og uden for filmbranchen. Herhjemme havde filmanmelder og formand for Danske Filmkritikere Nanna Frank Rasmussen et indlæg i Jyllands-Posten i går, hvor hun beskriver en række krænkende oplevelser begået af Peter Aalbæk fra filmselskabet Zentropa. Det er skræmmende og velskrevet, og da Aalbæk til sidst konfronteres med anklagerne om, at Nanna Frank med hans ord skulle ”have fået et klask i røven” af ham, er hans kommentar: ”Jeg ville ønske, jeg havde erindring herom, men det lyder plausibelt!”

I Politiken skrev Moussa Mchangama anderledes opmuntrende: ”Det er ikke vores [mænds red.] historier, og vi kan ikke omskrive dem efter forgodtbefindende, bare fordi det passer os bedre, eller fordi vi ikke er enige i udfaldet eller vil sættes i kønskategori med krænkere.” Og senere: ”Til at starte med kan vi trække os fra kvindernes kommentarspor og selv diskutere, hvordan mænd kan være med til at skabe forandring.” På Føljeton ved vi godt, hvilken mand vi spår de bedste fremtidsudsigter.

Der har indtil nu været 21 bekræftede pyromanbrande i Fjerritslev området den seneste tid. Politiet arbejder på at fange en eller måske flere gerningsmænd. Her er det et af de seneste brandsteder, et træskur ved bondegårdsbørnehaven på Svinkløvvej.

Flammer over Fjerritslev

Flammer over Fjerritslev

Vi er egentlig lidt sent på den med den her, for den er udgivet i starten af september, men det er først nu, vi har fået øjnene op for den. Det er Nordjyske, der har lavet en interaktiv artikel om byen Fjerritslev i Jammerbugten. Sidste efterår var den nordjyske by udsat for en kavalkade af mere end 30 påsatte brande. Det startede med brændende halmballer og tomme sommerhuse, men udviklede sig til forsøg på mordbrand i en ældre dames bindingsværkshus. Historien er tragisk, men artiklen skildrer det lille lokalsamfund ret fint. Især i passagen, hvor gerningsmanden endelig pågribes. ”Det går som en steppeild, hvem der blev taget. Alle ved det, siger Michael Christophersen. Det er en af deres egne. Da man hører, hvem det er, så mister man pusten. Man tror bare ikke, at det kan være sådan, siger han og tilføjer sådan lidt i afmagt: Havde det da bare været et dummer svin nede fra Brovst.”

 

Den desperate flugt ud af Myanmar

Den desperate flugt ud af Myanmar

Den er stadig helt gal med rohingyaerne i Myanmar. Vi har skrevet en del om det, men vi bliver ved, for det er en fuldstændig vanvittig katastrofe. Siden august er en halv million mennesker drevet på flugt til nabolandet Bangladesh i frygt. The New Yorker viser rohingyaernes flugt i en barsk og hjerteskærende fotoserie.

Sagligt og muntert om menstruation

Sagligt og muntert om menstruation

Først tænkte vi, at den her artikel umuligt kunne være noget for Føljetons læsere – måske på grund af underrubrikken, som begynder med at anråbe læseren ”Drenge”. Men så kom vi alligevel til at gå i gang med at læse, og gudskelov for det, for det er faktisk en rigtig fin, saglig, munter og opklarende artikel om menstruation, som både menstruerende og ikke-menstruerende kan have glæde af at læse.

Gamle mænd og unge kvinder med Louis C.K.

Gamle mænd og unge kvinder med Louis C.K.

Vi har et blødt punkt for den amerikanske komiker Louis C.K. her på stedet, og vi kan næsten ikke vendte på hans nye film I Love You Daddy, der danser pikant rundt om et pludseligt meget aktuelt emne: Her får Louis C.K.’s 17-årige datter et forhold til en legendarisk næsten 80 år gammel filminstruktør spillet af John Malkovich. Traileren er klar, og vi glæder os ikke mindre. 

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12