23. august 2017

Næste udgave 03:20:08

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) ankommer til samråd om skattely. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i dag tirsdag den 30. maj 2017 kaldt i samråd om skattely. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvad United International Enterprises' motivation var for at have deres selskab registreret på Bahamas, hvis den ikke var af skattespekulativ karakter. Desuden skal ministeren fortælle om sin holdning til skattely. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Christian Juhl (EL).. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)

Kære læser

Mere kontrol, mindre tillid

De liberale drømme visner her i det begyndende efterår. Liberal Alliance har vinket farvel til topskattelettelserne, og i dag har Venstre også erkendt, at årtiers forsøg på at mindske skattekontrollen er slået fejl. Monumentalt fejl. Her til formiddag har skatteminister Karsten Lauritzen fremlagt en ny plan, der skal styrke kontrollen med de små og mellemstore […]

Læs mere

Døgneren

1

Lig skulle blive på havbunden. På den dræbte journalist Kim Walls lig var ”fæstnet metal”, som skulle gøre, at kroppen ikke flød op og skyllede i land, forklarede efterforskningsleder Jens Møller på et pressemøde tirsdag morgen. Desuden er der fundet spor af blod fra Kim Wall om bord på den drabssigtede Peter Madsens ubåd, Nautilus. Dødsårsagen er endnu ikke klarlagt.

2

Støjberg føjer to personer til liste over ‘hadprædikanter’.Hadprædikanter er ondskabens fangearme [sic],” skriver integrationsminister Inger Støjberg (V) på Facebook, ”og vi har alt for ofte set, hvordan de indfanger og opfordrer til had og terrror. Vi skal ikke lægge jord til disse hadprædikanter, som forsøger at omstyrte vort land.” Den offentlige, nationale sanktionsliste er udfaldet af en politisk aftale fra foråret 2016.

Peberspray

Vil lovliggørelse af peberspray opruste kriminelle?

Regeringen bakker op om lovliggørelse af peberspray under bestemte restriktioner. Politiet mener, at det vil opruste kriminelle og tvinge politiet til at trække tjenestepistolerne oftere. Venstre mener, at lovliggørelsen vil give tryghed til lovlyde borgere. Vil lovlig peberspray skabe tryghed eller mere frygt?

ARKIVFOTO af peberspray- - Se RB 13/9 2016 06.49. Minister vil lade fængselsbetjente bruge peberspray. Fængselsbetjente skal have de bedste muligheder for at løse konflikter, mener justitsministeren. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2016)

Af Cecilia Anberg
Hvad er forslaget? Det konkrete forslag lyder, at danske statsborgere over 18 år kan få tilladelse til at anskaffe, besidde og anvende en peberspray i selvforsvar inden for rammerne af straffelovens bestemmelser om lovligt nødværge i eget hjem. Venstre afviste i 2016 Dansk Folkepartis beslutningsforslag om at lovliggøre peberspray inden for de samme rammer, men […]
Læs mere

Føljeton

skuespiller, Josephine Angelica Lorentzen Photo: Jonas Pryner Andersen

“Ubegrænset Nørrebro”

Der er bander på Nørrebro i København. Men bydelen er meget andet end bandekonflikten. Der er loppemarkeder, fællesspisning, parkidyl, ølbarer, grønthandlere, kebab, bland-selv-slik, Michelin-restauranter. Og så er der mennesker på Nørrebro. Mød nogle af dem i denne uges Føljeton. I dag: Josephine Angelica Lorentzen, 25 år og skuespiller.

Det bedste vi har set

Damaskus er stadig en krigszone

Damaskus er stadig en krigszone

Der har været lidt stille omkring Syrien i de seneste måneder, og historier derfra har mest handlet om IS’s tilbagetog og problemer. Men problemerne i Syrien er ikke blevet mindre, mens verden har kigget andre steder hen, og krigen er mere nærværende end nogensinde. For de, der er tilbage, er det en hverdag i et dybt hul. Læs denne ubegribelige fortælling af forfatter Khaled Khalifa, der er blevet i Damaskus, mens han har set menneskene omkring sig flygte en for en.

”De fleste af mine venner har forladt byen og er nu flygtninge. Det eneste, jeg kan gøre, er at gennemlæse listerne over de savnede, de druknede og lede efter nye adresser. Igen og igen.”

Der er helt stille på Langeland

Der er helt stille på Langeland

Vi har selv været omkring sagen et par gange, og nu har fagbladet Journalisten også været på besøg på Langeland og taget fat i sagen om en 16-årig pige, der anmeldte en voldtægt på Langelandsfestivalen. Folkedomstolen var hurtigt ude godt hjulpet på vej af pressen, da to drenge på et asylcenter i Tullebølle på Langeland blev anholdt i sommeren 2016 og sigtet for voldtægt. Efterfølgende lukkede øens asylcenter, og alle sigtelser frafaldt. Og så blev der helt stille.

WASHINGTON, DC - MAY 02: U.S. President Donald Trump speaks while standing with the U.S. Air Force Falcons football team before presenting them with the Commander-in-Chief trophy, in the Rose Garden at the White House, on May 2, 2017 in Washington, DC. (Photo by Mark Wilson/Getty Images)

Har Trump været udsat for et militærkup?

Har Trump været udsat for et militærkup?

Det var en stor overraskelse for de fleste, da Donald Trump i går meddelte, at han ville bryde sit valgløfte og øge indsatsen i Afghanistan. Nu spekuleres der i, om han har været udsat for et militærkup, og om det her i virkeligheden er det første alvorlige tegn på, at han ikke holder sin præsidentperiode ud.

Så fed er den kreative klasse heller ikke

Så fed er den kreative klasse heller ikke

Du husker navnet Richard Florida – den amerikanske sociolog, som opfandt begrebet den kreative klasse i begyndelsen af 00’erne og forfatteren bag en hel række bøger, hvor ”den kreative klasse” indgår i titlen. Men han tog fejl. Når han igen og igen påstod, at det var den kreative klasse – altså kunstnere, hipstere, folk i teknologibranchen osv. – der satte fut i byernes økonomi med deres tolerance og fede måde at være på, så var det forkert. Den kreative klasse skabte kun økonomisk vækst for sig selv og dem, der allerede var rige, hvorved boligpriserne i byerne steg, og almindelige mennesker måtte flytte ud i forstæderne. Det indrømmer han i sin seneste bog, The New Urban Crisis, men han undskylder dog ikke, som magasinet Jacobin ellers mere end antyder i sin overskrift.

Virkelige Kim Walls virkelige arbejde

Virkelige Kim Walls virkelige arbejde

Ubådsmysteriet er formentlig en af de mest tragiske og spektakulære mordsager i nyere tids danmarkshistorie, og i ophidselsen over sagens cliffhangere kan man næsten glemme, at der er tale om virkelighed med virkelige mennesker. Det kan man modvirke ved at læse den afdøde Kim Walls virkelig stærke arbejde – det ligger på hendes hjemmeside.

Et sidste ord

Mennesker er nogle idioter. Sådan helt generelt. Se nu bare denne google-statistik, der viser, hvad amerikanerne søgte på lige efter mandagens solformørkelse, og lige efter alle medier på alle platforme havde informeret og talt om, at man IKKE måtte kigge op på solen. Mest søgte: ‘Eyes hurt’, ‘Eclipse headache’ og ‘Looking directly at the sun’. Sådan er mennesker, når man siger til dem, hvad de ikke må. Ja, og også den amerikanske præsident, der fik sig endnu et viralt hit.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12