24. januar 2018

Næste udgave 03:20:08

Martina Navratilova of the United States pumps her fist during her Women's Singles Final match against Steffi Graf at the Wimbledon Lawn Tennis Championship on 3 July 1988 at the All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon in London, England. (Photo by Bob Martin/Getty Images)

Kære læser

Martina viser vejen for de hadefulde

I den amerikanske sportsjournalist og forfatter Johnette Howards bog The Rivals, der handler om tennisstjernerne Chris Evert og Martina Navratilovas forhold, er der en scene, som den danske tennis- og seksualitetsekspert Anders Haahr Rasmussen for nyligt fremhævede på Twitter. Scenen er fra French Open i 1984, hvor en anden af tidens tennisstjerner Hana Mandlíková lige […]

Læs mere

Døgnets vigtigste

1

Fagforbundet FOA ønsker islandsk model for ligeløn indført i Danmark. Ved årsskiftet trådte en lov i kraft i Island, som tvinger private og offentlige virksomheder til at bevise, at de har indført ligeløn for mænd og kvinder. ”Kig mod Island. Lad os prøve deres model,” siger FOA’s formand Dennis Kristensen til DR. 3F synes også, der skal ske noget.

2

Gratis hpv-vaccine til homo- og biseksuelle unge mænd fra 15 til 19 år. Sundhedsstyrelsen har søsat et pilotprojekt, hvor den nævnte gruppe kan få gratis hpv-vaccine gennem fra 1. februar og resten af 2018 hos egen læge eller hos Aids-Fondet i enten Aarhus, Odense eller København, skriver Politiken. Hvert år får cirka 40 mænd konstateret analkræft, og for knap halvdelen har sygdommen dødelig udgang, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse.

4

Filippinernes mest aktive vulkan spreder lava tre kilometer væk. Der hænger aske i luften op til fem kilometer over Mount Mayon, mens pyroklastisk lava strømmer mere end en kilometer ned ad vulkanens skråninger (video), forlyder det onsdag morgen fra Det Filippinske Institut for Vulkanologi og Seismologi. Myndighederne har udvidet no-go-zonen til otte kilometer fra krateret, og mindst 56.217 mennesker er ifølge nyhedsbureauet AP blevet evakueret.

5

Svensk film med dansk hovedrolle kan vinde en Oscar. Ja, ja, det er en danskervinkel, men Ruben Östlunds The Square‘ er altså en vidunderlig film, og nu er den nomineret til en Oscar. Også den danskproducerede dokumentarfilm De sidste mænd i Aleppo er nomineret i kategorien bedste dokumentarfilm. Den er instrueret af syriske Feras Fayyad, der er bosat i Danmark, og danske Steen Johannesen. Derudover er Paul Thomas Andersons Phantom Thread, Guillermo del Toros The Shape of Water og Christopher Nolans Dunkirk, blandt de mest nominerede.

Efterskolekærlighed

Hvem gider være kærestekedelig?

De har været kærester siden folkeskolen. Nu går de på efterskole sammen, og ingenting er, som det plejede. Nogle gange går der flere dage, uden at de får talt ordentligt sammen, og selv om det er hårdt, så må det være sådan. De vil hellere savne hinanden lidt end være det par, som alle bliver trætte af. I dagens afsnit af serien ‘Efterskolekærlighed’ skal du møde skolens eneste kærestepar, Mathias og Michala.

Af Amalie Schroll Munk
Den hvide sky svæver hen over kyssetræet på væggen. En lille lap papir midt i skyen afslører, hvem af skolens elever, der er kærester. Rigtige kærester. Der hænger kun to navne i kæresteskyen. Mathias’ og Michalas. Sådan har det været, siden skoleårets begyndelse. Derhjemme bor de ti minutters gang fra hinanden, og de plejede at tilbringe […]
Læs mere

Det bedste vi har set

Gud er ikke DJ mere

Gud er ikke dj mere

Spotify har dræbt discjockeyen. Det var engang, hvor pladevenderne styrede nattelivet. Dengang behøvede en dj aldrig gå alene hjem. Men nattens erotiske økonomi har skiftet spor: ”Der er flere dj’s end dansere i København – og ingen DJ-fagforening, så prisen for at spille et 4-timers sæt på et halvhot sted er ofte nede på 700 kroner (det samme som afrydderne). Plus fire gratis øl og en masse social friktion fra folk, der insisterer på, du kobler deres iPhone til med den nye Drake, NU. Plus høreskader og jetlag, da du vender døgnrytmen rundt,” skriver dokumentaristen Morten Vammen, der altid har haft laserblik gennem Københavns natteliv, i et lille essay hos Kforum: ”De tider, hvor en DJ var nattens smarteste fyr, en mystiske sexy kurator for eksotiske subkulturer; en, der tryllede spritny hemmelig musik frem fra specialbutikker globalt og lavede liveforsøg med montage iført morgendagens fashion, mens han fik blowjobs og pulver under pulten, før han blev kørt i lufthavnen, er for længst forbi.”

Netflix overtrumfer Goldman Sachs

Netflix overtrumfer Goldman Sachs

På få år er streamingtjenesten Netflix blevet en lige så fast del af hverdagen for hr. og fru. Danmark, som Sodastream-maskiner var i 1980’erne – altså de der futuristiske hjemmebryg-sodavandsmaskiner, som de fleste nok lykkeligt har glemt. Nu er det Netflix’ æra. En global æra. Sidste år fik Netflix 24 mio. flere kunder på verdensplan, og dermed har de virksomheden rundet en samlet antal kunder på mere end 117 millioner – og en værdi på over 100 milliarder dollars, altså mere end 600 milliarder danske kroner, skriver Bloomberg i en analyse. Det svarer til værdien af f.eks. den kontroversielle amerikanske investeringsbank Goldman Sachs Group Inc, eller tre gange værdien af A.P. Møller-Mærsk. Markedet ser kun ud til at vokse yderligere: I løbet af det næste års tid lancerer Disney en ny global streaming-tjeneste, som efter opkøbet af Fox vil kunne tilbyde indhold for enhver smag, hvis de selv skal sige det.

Nu danser troldene på bordet

Nu danser troldene på bordet

Årets mest bizarre fest har allerede været afholdt: I weekenden stimlede den amerikanske højrefløj sammen i en klub i New York og festede under sloganet ‘A Night For Freedom’. Efter valget af Donald Trump er alle konspirationsteoretikerne og internet-troldene pludselig kommet frem i lyset, i hvert fald i disco-lyset. Læs  J. Oliver Conroys fantastiske reportage i The Guardian. Det nye anti-Establishment-Establishment, altså dette nye parnas af hidtil udstødte, har taget Hillary Clintons mere end uheldige ord om ”deplorables” til sig. Hun kaldte Trumps vælger for sølle stakler. De unge aktivister har taget ringeagten på sig og skyder nu stolt tilbage, bl.a. med fester à  la ‘DeploraBalls’. Og som et komplet tosset twist dukkede whistlebloweren Chelsea Manning pludselig op ved festen: ”Crashed the fascist/white supremacist hate brigade party,” skriver hun på Twitter: ”?? ?#CrashTheFash #WeGotThis #NightForFreedom”

Sexovergreb til velgørenhedsfest

Sexovergreb til velgørenhedsfest

Okay, der er faktisk en anden kandidat til årets mest bizarre fest: I sidste uge mødtes pengemænd – kun mænd fra den britiske forretnings- og underholdningsverden – til et velgørenhedsarrangement på Hotel Dorchester i London, hvor 130 unge hyrede ‘hostess’-kvinder blev begramset, befamlet og udsat for seksuelle overgreb. Udadtil medvirkede bl.a. den konservative udenrigsminister Boris Johnson til at samle ind til et lokalt børnehospital. Men indadtil forgreb de gamle, midaldrende mænd sig på ‘værtinderne’, hvoraf de fleste var studerende, afslører undercover-journalisten Madison Marriage i dagens udgave af Financial Times. Se her hendes optrævling af den primitive sexfest under den såkaldte ‘Presidents Club Charity Dinner’, der er i årevis er blevet pakket ind i fromme gerninger og barmhjertighed, men som viser sig at minde mere om en stripklub.

Kan 10 mia. mennesker få mad?

Kan 10 mia. mennesker få mad?

Tanken har strejfet folk i stort set alle tider: Er der mad nok til alle? Eller vil overbefolkningen gøre det af med de fleste af os? Ja, nok ikke os, som folk i Danmark, men så store dele af de fortsat ekstremt fattige og voksende befolkninger i lande, der tilmed oplever dårligere og dårligere høstsæsoner på grund af stigende temperaturer. Videnskabsjournalisten Charles C. Mann undersøger i magasinet The Atlantic, om jordkloden rent faktisk vil kunne bære at brødføde de godt 10 mia. mennesker, som kloden ventes at nå omkring 2050. Svaret er ikke enkelt, for nu at sige det kort. Til gengæld er hans essay langt, grundigt og skrevet som en håbefuld opfordring til hans 19-årige datter.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12