7. december 2017

Næste udgave 03:20:08

Prins Henrik afholder jagt i Grib Skov i Nordsjælland torsdag den 14. januar 2016. "Ja, jeg nyder min pension", svarer han til spørgsmålet om den ændrede livstil. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016)

Kære læser

Jul, fedt og armslængdeprincip

Det gør næsten ondt på os at gentage dette uelegante, urytmiske, klaphattede, Christian Bitz-agtige mundheld, men i dagens anledning, hvor det belejligt forbinder noget, der kunne ligne et brud på armslængdeprincippet og et ditto på lægeløftet, formaster vi os til at gøre det alligevel. Og hold nu fast: Det ikke er det, du spiser mellem jul […]

Læs mere

Døgneren

3

Trump til Saudi Arabien: Afslut straks Yemen-blokade. Opfordringen fra den amerikanske præsident kommer, efter Saudi Arabien i sidste måned begyndte at blokere havne i Yemen, så hverken mad, brændstof, medicin eller vand kan komme ind til det yemenitiske folk, der lider under ”verdens største humanitære krise”. Siden marts 2015 har Saudi Arabien stået i spidsen for en koalition af arabiske lande, der kæmper imod Yemens iransk-støttede houthi-opørerer.

4

Hurra! Nu kan homoseksuelle også blive gift i Australien. Det vedtog et flertal i landets parlament i dag, efter et lovforslag om ægteskab mellem homoseksuelle blev godkendt i sidste uge. Australien bliver dermed det firetyvende land i verden, der tillader ægteskab mellem mennesker af samme køn.

Trump og Jerusalem

Trumps hidtil største fejltrin?

Hvis Donald Trump ønsker mere politisk kaos i Mellemøsten, så har han fået det med sin melding om, at USA nu anerkender Jerusalem som Israels hovedstad og vil flytte sin ambassade dertil fra Tel Aviv. FN’s Sikkerhedsråd tager sagen op i morgen.

TOPSHOT - US President Donald Trump signs a proclamation after he delivered a statement on Jerusalem from the Diplomatic Reception Room of the White House in Washington, DC on December 6, 2017 as US Vice President Mike Pence looks on. President Donald Trump on Wednesday recognized the disputed city of Jerusalem as Israel's capital - - a historic decision that overturns decades of US policy and risks triggering a fresh spasm of violence in the Middle East."I have determined that it is time to officially recognize Jerusalem as the capital of Israel, " Trump said from the White House."It's the right thing to do." / AFP PHOTO / SAUL LOEB

Af Oliver Stilling
Det hele hænger sammen. Allerede mens Donald Trump førte valgkamp i 2016, gjorde han det klart, at hvis han blev præsident, så ville det være nye tider for FN – i hvert fald hvad angår USA’s deltagelse. Han lovede også, at han ville anerkende Jerusalem som Israels hovedstad og flytte den amerikanske ambassade dertil fra Tel […]
Læs mere

Julekalenderlågen

7. december

Hvor var du henne, da Jimi Hendrix døde 18. september 1970? Et par uger forinden havde han spillet en koncert i Aarhus, som han afbrød efter fire numre. Årsagen er ikke fuldt opklaret, står der på hans danske Wikipedia-opslag, ”men rygter blandt byens pushere ville vide, at det skyldtes abstinenser pga. mangel på kokain i narkomiljøet i Aarhus”. Nå, men bag dagens julekalenderlåge gemmer sig et lille videointerview med en ung og stenet, men berørt Eric Clapton, der fortæller om den venstrehåndede Stratocaster-guitar, han lige havde købt til sin ven, men som han aldrig fik givet ham. Yes, lidt rockhistorie bag dagens julekalenderlåge. Vi skal ud i alle genrer, ikke sandt?

Det bedste vi har set

#MeToo er årets person

#MeToo er årets person

I går kunne vi fortælle, at fodboldspilleren Nadia Nadim er blevet kåret som ‘Årets dansker’, og nu har Time Magazine løftet sløret for deres årlige kåring af ‘Person of the Year’. I år er det såmænd en lidt bred betegnelse, for prisen går nemlig til #MeToo-kampagnen. Men ikke specifikt til Ashley Judd eller dem, der startede det hele, og heller ikke til dem, der hoppede på hen ad vejen, men faktisk mere præcist til alle de kvinder, som endnu ikke har mæglet et ord, men som er blevet udsat for seksuelle krænkelser. Godt tænkt.

Kristian Thulesen Dahl (DF) efter mødet onsdag aften d. 6. december 2017 med Lars Løkke Rasmussen (V) i Statsministeriet om hvordan forhandlingerne om en skattereform og finansloven skal fortsætte. (Foto: Bax Lindhardt/ Scanpix) Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indkaldte DF til et møde onsdag aften d. 6. december 2017 om, hvordan forhandlingerne om en skattereform og finansloven skal fortsætte. (Foto: Bax Lindhardt/ Scanpix)

Kristian Thulesen Dahl som ‘special guest’ i Borgen Late Night

Kristian Thulesen Dahl som ‘special guest’ i Borgen Late Night

Bølgerne går højt ovre på Borgen for tiden, hvor finanslovsforhandlingerne er i fuld sving. Føljetons Lars Trier Mogensen har sammen med Henrik Qvortrup her til formiddag Kristian Thulesen Dahl i studiet til en specialudgave af Borgen Late Night. ”Kan DF gøre det igen? Er Kristian Thulesen Dahl parat til at veksle nye skattelettelser til flere udlændingestramninger? Skal den højere middelklasse igen have flere penge i lommen, mens folk med jævne indkomster risikerer at trække nitten. Var det nok bare lige at få ydmyget den kulturliberale finansminister Kristian Jensen godt og grundigt, for så nu at lande – måske allerede i aften – en stor aftale med statsminister Lars Løkke Rasmussen?,” spørger de ham blandt andet. Se med her.

Tysktimen, som du ville ønske, den var

Tysktimen, som du ville ønske, den var

Det gode ved finkultur er, at det ikke sådan lige går af mode. Derfor gør det heller ikke noget, at det er et par måneder siden, denne podcast fra Informations chefredaktør Rune Lykkeberg sidst blev opdateret. Deutschstunde, das Podcast, hedder den, og den forsøger at genrejse tysk højkultur med en gennemgang af de store kunstarter og filosofien. Selv om det lyder en lille smule P1-agtigt, så er det meget mere hen ad P6 med sin blanding af intellektuel hipness, pædagogisk jovialitet, der hverken taler opad eller nedad, men som taler alting op. Det er forbløffende godt. Hør måske den seneste først – den handler om tyske filosoffer, og det fremgår blandt andet, at Heidegger var en forfærdelig medløber.

Lorde attends the Clive Davis and The Recording Academy Pre-Grammy Gala at The Beverly Hilton Hotel on Saturday, Feb. 11, 2017, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Rich Fury/Invision/AP)

De bedste album i 2017

De bedste album i 2017

Det er ved at være liste-tid, og så elsker alle de fine, fine musikmagasiner at gøre sig til dommere over, hvem der lavede det bedste album i 2017. Herhjemme har Soundvenue lige afsluttet listen, der minder mistænkeligt meget om både Pitchfork og de i øvrigt gennemsnitligt bedst anmeldte. Måske er vi slet ikke så forskellige. Vi er i hvert fald heller ikke direkte uenige i, at Kendrick Lamar måske har lavet det bedste med DAMN, men så igen – man skal lige være i humør til det. I dag er vi for eksempel mere til listernes nummer to, newzealandske Lordes Melodrama.

I familiens blodspor

I familiens blodspor

I disse dage er det 100-året for Finlands selvstændighed, og vi må med skam erkende, at vi egentligt kender forbløffende lidt til dette heftige skandinaviske lands blodige historie. Men så er det godt, at Information har fået fingrene i Politikens finske wunderkind og mesterfortæller Mikkel Vuorela, der lægger sin finske families bloddryppende historie frem. Bliv klog, forundret og underholdt – kan man bede om mere?

Et sidste ord

OMG! Det her lille barn har overmenneskelige superarmkræfter. Bliv hængende til 2:19, hvor hun demonstrerer en udholdenhed og muskelstyrke, de færreste af os kan mønstre – i hvert fald ikke nogen her på redaktionen.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12