7. november 2017

Næste udgave 03:20:08

Kære læser

Kvindelige kilder og kvotekneppere

”Jeg tror kun, jeg tænker over mit køn, når jeg knepper,” siger 25-årige Anna Juul i et opløftende interview med kvinderne bag de rablende nyhedstelegrammer i satireudsendelsen Den Korte Radioavis på Radio24syv i det nye nummer af Ud & Se. Og det lyder jo egentlig dejligt; som lige det alle ligestillingsorienterede typer går og drømmer om. […]

Læs mere

Døgneren

3

Nykredit dropper børsnotering. Finanskoncernen har ellers lagt op til at foretage sådan en siden februar i år. I en selskabsmeddelelse fremgår det i stedet, at en række pensionsselskaber vil investere i Nykredit. Dermed får pensionsselskaberne 16,9% af aktierne i Nykredit A/S til en samlet pris af 11,6 milliarder kroner.

Nyhedsanalysen

Kampen om sydhavskommunen

Dansk Folkeparti har længe sukket efter at få deres første borgmester, og nu ser det endelig ud til at lykkes. DF’s finansordfører René Christensen styrer direkte mod borgmesterkontoret på Nykøbing Falster Rådhus. Redaktionens eneste indfødte falstring er taget til Guldborgsund Kommune for at finde ud af, hvem René Christensen er, og hvorfor de er så vilde med ham i Guldborgsund. Det bringer vores journalist forbi en bodega i Gedser, et vælgermøde i Eskilstrup, en strandtur i Marielyst og en storsmilende Kristian Thulesen-Dahl på Nykøbing Falster Teater. Tag med til kommunalvalg i DF-land.

Nykøbing Falster. Guldborgsund i forgrunden.

Af Andreas T. Kønig
Det tegnede til at blive en god aften for René Christensen, da nattens mørke lige så stille var ved at krybe ind i korridorerne på Nykøbing Falster Rådhus d. 19. november i 2013. Kommunalvalget var overstået, stemmerne var begyndt at tikke ind og det stod efterhånden klart for René Christensen, at han og hans parti […]
Læs mere

A Blockbuster movie rental store is seen in Golden, Colorado September 16, 2009. Top U.S. movie rental chain Blockbuster Inc, which is facing tough competition from Netflix Inc and Coinstar Inc's Redbox, plans to close up to 960 stores by the end of next year. REUTERS/Rick Wilking (UNITED STATES BUSINESS)

“Oh my God, jeg fatter ikke, at I stadig findes”

“Oh my God, jeg fatter ikke, at I stadig findes”

I Alaska går folk stadig ned i videobutikken efter en film fredag aften. I en Netflix-tid lyder det ret gak-gak, men den er god nok. I byen Anchorage er Blockbuster-butikken blevet en hel turistattraktion, der sender merchandise rundt til nostalgiske fans i hele landet. I Alaska er det ikke alle, der har ubegrænset adgang til data, og så må man ty til gammeldags metoder. Mange af byens indbyggere kunne heller ikke forestille sig at se film på andre måder end ved at leje dem. ”Jeg har stadig en VHS-afspiller og en DVD-afspiller. Vi er kun akkurat lige kommet med på Blu Ray-bølgen, så at gå online?” siger en Blockbuster-kunde med vantro stemme i denne lille video fra Vice.

Facebook lægger lidt til side i skattelyet

Facebook lægger lidt til side i skattelyet

Ovre hos vores venner på Politiken har de sat to journalister af til at finkæmme de 13,4 millioner dokumenter, som er blevet lækket til en række internationale medier under samlebetegnelsen Paradise Papers. Men hvilke to! Tomandshæren John Hansen og Per Thiemann leverer en fin og velturneret historie om, hvordan Facebook hver måned skovler milliarder ind på deres skattelykonto, mens de på en eller anden måde slipper med at betale mellem 0,03 og 0,1% i skat af deres samlede omsætning i EU-landene. Grafikken herover er fra Politiken!

+ The Guardian er også på pletten med en grundig tekst om, hvordan Steve Bannon brugte skattelydollars til at angribe Hillary Clinton under den amerikanske præsidentvalgkamp.

Er man en forkert kvinde, når man har fået en abort?

Er man en forkert kvinde, når man har fået en abort?

Selv om vi kan tale om det meste, og sex, løn og politisk overbevisning efterhånden er ved at være mejslet ind i den daglige talestrøm, så er abort og uønsket graviditet stadig tabubelagt. Men det gør journalist Renna Rose Agger noget ved ovre på Vice-mediet Broadly i denne uge. I en artikel fortæller en ung kvinde, hvordan omverdenen fik hende til at føle skam over sin abort. ”De sagde sådan noget med, at det kunne være hårdt at se fostret komme ud, men jeg kunne slet ikke følge den tankegang, for – prøv at høre – jeg var ikke ked af det. Jeg var ikke bange. Selvfølgelig havde jeg ikke lyst det, fordi det er ubehageligt og dårligt for kroppen. Men der var intet i mig, der var ked af det eller i tvivl. Og det var sgu ret irriterende ikke at blive forstået i den del.” Renna Rose Agger er i øvrigt forhenværende journalistpraktikant på Føljeton – hendes succes er vores succes ;-)

(FILES) This file photo taken on October 28, 2017 shows a woman on a bike gestures with her middle finger as a motorcade with US President Donald Trump departs Trump National Golf Course in Sterling, Virginia. Juli Briskman didn't think twice when she gave President Donald Trump the finger as his motorcade passed her while she was cycling on a road near his golf club. But the obscene gesture, captured on October 28 by AFP White House photographer Brendan Smialowski, who was riding in Trump's convoy, quickly went viral. And it has now cost the single mom her job. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski

Fuckfinger mod Trump førte til fyring

Fuckfinger mod Trump førte til fyring

”Da han kørte forbi, begyndte mit blod bare at koge over,” fortæller Juli Briskman, 50, som i sidste måned blev fotograferet, idet hun rakte Donald Trump en fuckfinger fra sin cykel. Billedet blev noget af en sensation på de sociale medier. Men da hun for en god ordens skyld fortalte sin arbejdsgiver, et rekrutteringsfirma i delstaten Virginia, at det var hende på billedet, blev hun kaldt til samtale og fyret. Vi håber, hun finder noget andet.

FILE PHOTO: Harvey Weinstein arrives at the 89th Academy Awards in Hollywood, California, U.S. on February 26, 2017. REUTERS/Mike Blake/File Photo

Harvey Weinsteins hær af spioner

Harvey Weinsteins hær af spioner 

Der kommer mere og mere snavs frem om Weinstein. Allerede i efteråret 2016 hyrede han private sikkerhedsagenter til at indsamle information om de kvinder, han havde forgrebet sig på, og om de journalister, der havde i sinde at afsløre det. En af hans spioner udgav sig for at være en advokat med speciale i kvinders rettigheder og mødtes med skuespilleen Rose McGowan, der senere offentligt anklagede Weinstein for voldtægt, så han kunne optage deres samtale og videregive den til Weinstein. Samme spion mødtes to gange med en journalist for at finde ud af, hvilke kvinder der havde udtalt sig i pressen. Det lyder ærlig talt som et plot fra en dårlig film. The New Yorker folder sagen ud her.

Et sidste ord

Du kommer hjem fra en lang og umenneskelig hård arbejdsdag. Kan du forestille dig noget rarere og mere afslappende end at sænke din trætte, dvaske krop ned i sådan en sag her? Aaaah…. Bestemt alle 1559 kroner værd.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12