8. december 2017

Næste udgave 03:20:08

British Prime Minister Theresa May (R) and European Commission President Jean-Claude Juncker arrive to address a press conference at the European Commission in Brussels on December 8, 2017. Britain and the EU reached a historic deal on December 8 on the terms of the Brexit divorce after the British Prime Minister rushed to Brussels for early morning talks. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

Kære læser

Brexit: 300 mia. grunde til at holde lav profil

Kan man savne Margaret Thatcher? Kan man komme til at savne ‘Jernladyen’, der bulldozede sin vej gennem den britiske arbejderklasse og satte sjæle i flammer tilbage i 1980’erne? Ja, når man her til morgen hører Storbritanniens konservative premierminister Theresa May vikle sig rundt i bureaukratiske forklaringer om den nye Brexit-aftale, der blev præsenteret ved solopgang, […]

Læs mere

Døgneren

1

Landbrugspakken: EU-Kommissionen kræver svar fra Danmark. Efter de seneste ugers nyopblussede ballade om regeringens landbrugspakke, har EU-Kommissionen nu blandt andet bedt de danske myndigheder svare på, om nye beregninger på konsekvenserne af landbrugspakken er nødvendige. På trods af kravet, der også kommer fra flere oppositionspartier, mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) dog ikke, ”at der er nogen grund til at regne konsekvenserne af landbrugspakken efter igen”.

2

Danmark er et af EU’s sværeste lande at få asyl i. I andet kvartal af 2017 fik tre ud af fire ansøgere afslag på deres ansøgning om asyl. Dermed var Danmark i den periode det land i EU, der afviste tredjeflest asylansøgere. Øverst på listen af svære lande at få asyl i stod Tjekkiet og Bulgarien. Tallene kommer fra en opgørelse over EU-landenes førstebehandlinger af asylsager i andet kvartal af 2017, som Eurostat har lavet.

3

DF og Liberal Alliance i strid om finanslovsforhandlinger. Det er svært at forene de to partiers ønsker, da regeringspartiet Liberal Alliance ønsker at lande en finanslov, der indeholder aftaler om både udlændinge- og skattereformer, hvorimod støttepartiet Dansk Folkeparti ønsker at lande en hurtig finanslov og så senere forhandle både skat og udlændingestramninger. Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, ”sætter nu regeringens fremtidige liv ind på, at alle forhandlingsforløb landes samtidig”.

4

Hamas’ leder: Det er ‘Vredens Dag’ i Jerusalem. Lederen af den palæstinensiske, militante organisation Hamas, Ismail Haniya, opfordrede i går palæstinenserne til at indlede en ny Intifada. Det sker på baggrund af Donald Trumps anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad, hvilket ifølge Haniya har dræbt den israelsk-palæstinensiske fredsproces. Israelske styrker forbereder sig på store demonstrationer i Jerusalem i løbet af dagen.

Nyhedsanalysen

Hav en voksen jul: De fem største julehits til de voksne

Jaja, vi ved det: Julen er børnenes fest, men for os voksne, der ikke er kollapset totalt under #MeToo, indeholder julen også et pusterum. Det skal bare gøres ordentligt. Så op til årets største julefrokostweekend bringer vi lige de fem vigtigste numre til din julefrokostplayliste, hvis du mangler lidt voksenkontakt. Og husk altid at være nærgående horisontalt i organisationen, aldrig vertikalt – noget har vi da lært de seneste par måneder.

JULEFROKOST PÅ FÆRGEN SJÆLLAND. DER BLEV DANSET OG SEJLET OP AD AAEN I DEN KNALDRØDE GUMMIBÅD. HER GIVER EN MOR SIN 13-ÅRIGE SOEN ET KRAM, AFTER AT HAN HAVDE FÅET LIDT FOR MEGET ØL.

Af Lasse Lavrsen
Albert King – Santa Claus Wants Some Lovin’ Albert King var en af de allerstørste blues-musikere, tiderne har haft, og er kendt som én af ”The Three Kings of the Blues Guitar” (de andre var B.B. King og Freddie King). Et af hans mindre kendte albums herhjemme er julepladen Santa Claus Wants Some Lovin’, og […]
Læs mere

Julekalenderlågen

8. december

Hør, ved du overhovedet, hvem Marc Orstein er? Vi kendte ham heller ikke, men han er åbenbart lidt af et hotshot inden for den ret uolympiske disciplin Freestyle Canoe, som handler om at padle en kano rundt på en flot og overlegen måde iført vest og butterfly. Klippet her, der er fra 2007, er lidt forvirrende i begyndelsen, men da Lady in Red med Chris de Burgh begynder at vælde af højttalerne, og Orstein presser kanoen ned i en vinkel på 45 grader, mens han lægger hånden på hjertet, begynder man at fornemme storheden. Er klippet værdigt som kalenderlåge nummer 8? Er det kultur? Ja, gu er det det.

Det bedste vi har set

Den Katolske Kirke i Århus. Nyt kirkerum med alter og læsepult i midten af kirken. NORDFOTO/ Erik Jepsen 1999

Kvinder på p-piller bløder for den katolske kirke

Kvinder på p-piller bløder for den katolske kirke

Hvis du er kvinde og for eksempel har taget p-piller siden dine spæde teenageår, er der ikke noget at sige til, hvis du føler dig en smule bondefanget for tiden. Den lille runde pille, som kommer i pakker af 21, bliver gjort ansvarlig for øget risiko for depression, brystkræft, selvmord og selvmordsforsøg. Og nu har Broadly så endnu en artikel om pillen, hvor det afsløres, at der ikke er et eneste medicinsk belæg for, at kvinder på p-piller skal bløde en gang hver fjerde uge. Så hvorfor gør de det så? Af hensyn til den katolske kirke.

ARKIV. Henning Jensen, Real Madrid og Poul Breitner (tv) gæster Aarhus 26 august 1976. Den tidligere Real Madrid-spiller Henning Jensen er død. Han spillede 21 landskampe for Danmark i 1972-1980, skriver Ritzau tirsdag den 5. december 2017. . (Foto: Erik Jepsen/Scanpix 2017)

Det er Henning Jensen, der er død

Det er Henning Jensen, der er død

Da Real Madrid spillede Champions League-kamp mod Borussia Dortmund foran 80.000 tilskuere på Santiago Bernabéu Stadion onsdag aften, bar holdet sørgebind og holdt et minuts stilhed. Så stor var danske Henning Jensen, der vandt to mesterskaber med klubben i 1978 og 1979. Han døde tirsdag efter kort tids sygdom, og Asker Hedegaard Boye har skrevet en pragtfuld nekrolog i Weekendavisen, hvor han blandt andet citerer en lokal spansk avis for følgende bemærkning kort efter Jensens debut hos Real: ”Det, andre kan præstere i shorts og korte ærmer, kan Jensen udføre iført smoking.”

+ Hvis du har 29 sekunder, så se lige Henning Jensen skråsakse bolden i mål for Borussia Mönchengladbach i 1973.

Blackwater USA Chief Executive Erik Prince swears in before the House Oversight and Government Reform Committee on security contracting in Iraq and Afghanistan on Capitol Hill in Washington October 2, 2007. REUTERS/Larry Downing (UNITED STATES)

Erik Prince og Oliver North tilbyder deres assistance

Erik Prince og Oliver North tilbyder deres assistance

En vestlig regering, der vælger at entrere med Erik Prince og Oliver North på samme tid, bør give enhver frihedselskende, lovlydig borger nervøse trækninger. Men det er ikke desto mindre, hvad Trumps regering overvejer, skriver The Intercept. Erik Prince, der er tidligere CIA-mand og grundlægger af det lyssky sikkerhedsfirma Blackwater, og Oliver North, som var en af hovedfigurerne i Iran-contra-skandalen i midten af 80’erne, har tilbudt CIA-direktøren Mike Pompeo og Det Hvide Hus ”et globalt, privat spionnetværk, der ville kunne omgå USA’s officielle efterretningstjenester”. Læs og gys.

Har du gæld?

Har du gæld?

… og føler du skam? Eller kigger du fordømmende på dit studiegældsatte barn i tyverne eller din uansvarlige lillebror med minus realitetssans i tide og utide? Så hør den seneste udgave af 24syv-programmet Pakzads Polemik, hvor Poya Pakzad har inviteret Mikkel Thorup, professor på Aarhus Universitet og forfatter til bogen Du skylder! (2016), i studiet. Du har måske lært, at et godt menneske altid betaler sin gæld tilbage, men det er slet ikke så enkelt endda. Lyt for pokker – det er en lise for din gældsplagede sjæl.

Copenhagen Jazz Festival 2017. Woody Allen & his New Orleans Jazz Band på scenen i Amager Bio 10. juli 2017. I mere end 35 år har Woody Allen and His New Orleans Jazz Band glædet publikum med en brandvarm blanding af New Orleans-inspireret musik. Bandets lyd har dybe rødder i den musik, som Woody Allen har elsket siden barnsben, og den er inspireret af legender såsom Sidney Bechet, George Lewis, Johnny Dodds, Jimmie Noone og naturligvis, Louis Armstrong. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2017)

Dylan Farrow: Hvorfor går Woody fri?

Dylan Farrow: Hvorfor går Woody fri?

I i et indlæg i Los Angeles Times undrer 32-årige Dylan Farrow sig over, at hendes adoptivfar, Woody Allen, går fri, når magtfulde mænd  i filmbranchen er blevet knaldet på stribe for seksuel chikane og og seksuelle overgreb. ”I årtier har Allen brugt de samme forsvar-gennem-intimidering-teknikker, som Weinstein angiveligt gjorde. I 1997 skrev Connecticut Magazine, at Allens team af advokater havde hyret privatdetektiver, herunder nogle som skulle finde ødelæggende oplysninger om personer hos myndighederne, der arbejdede på sagen om seksuelt misbrug,” skriver hun. Og det er hendes egen sag mod Woody Allen, hun taler om.

Et sidste ord

Hvis flodheste er så dødsensfarlige, hvorfor ser de så så glade ud? Okay, den her lille flodhest i Cincinnati Zoo & Botanical Garden ser ikke bare glad ud, den er forbandet nuttet – og ligefrem yndefuld. Fiona, hedder hun.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12