Nyhedsanalysen
Længe leve kartoflen
Længe leve kartoflen
Temaet for dette års udgave af festivalen Golden Days er ‘På landet’. I den forbindelse er den falsterske forfatter Knud Romer blevet sat til at skrive om kartoflen. Der er påfaldende mange tal i hans overskuelige tekst, men minsandten også en opskrift: “Du steger løg og kogte kartofler i skiver på en pande med olie (plus lidt forårsløg for friskhed). På en anden pande steger du noget revet ost til en pandekage – gerne parmesan, men ikke for tør – og hælder de karamelliserede løg og kartofler ovenpå. Dæk det med et lag revet ost. Når bunden slipper, hæld det på en tallerken og vend den over i panden. Fortsæt med at stege det, indtil den anden side er sprød – og sørg for, at du kan vælte omkuld et blødt sted efter første bid.” Det der – det er ikke skrevet af en mand, der er ved at opgive ævred, sådan som Romer ellers har det med at give indtryk af.