Nyhedsanalysen

Prisen for en rød reje

I essayet “Consider the Lobster”, der oprindeligt blev udgivet i madmagasinet Gourmet i 2004, funderer forfatter David Foster Wallace over, hvorvidt det egentlig er etisk at koge hummere levende – hvilket kickstartede en ophedet debat i de kulinariske kredse om skaldyrenes ve og vel. Nu er turen så måske kommet til rejen? Zetland har i hvert fald talt med dyrrettighedsaktivisten Andrés Jiménez Zorrilla, der beskrives som verdens største forkæmper for rejevelfærd – og som ikke er i tvivl om, at det nuværende fiskeri og opdræt må gentænkes.

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12