Nyhedsanalysen
En burgers rejse i en coronatid
En burgers rejse i en coronatid
”Burgeren mødte Maximiliano Solano midt på dens rejse. Solana hev den ud af en køleskuffe og lagde den på en pande. Han indåndede dens fedtede røg gennem sin nu påkrævede maske. Han strøede salt på den med en behandsket hånd. Han havde allerede lavet dusinvis af burgere den fredag eftermiddag, og flere hundrede mere var på vej. Denne del af burgerens historie havde ikke ændret sig. Fedt boblede. Kanter blev sprøde. Den ville blive lækker. Men burgeren havde i flere måneder rejst gennem en kompleks forsyningskæde, som var blevet presset af coronavirussen. Nu var den på vej til at ende i en takeaway-boks.” Den amerikanske restaurationsbranche er hårdt ramt af coronapandemien. For at forsøge at belyse, hvor hårdt ramt den er, har Washington Post-reporteren Jessica Contrera gjort sig den ulejlighed at følge en cheeseburger baglæns gennem kæden. Oplysende og underholdende journalistik.
…