Nyhedsanalysen

Kend dit køleskab

Køleskabet har ændret vores verden radikalt, og det er der omtrent lige så mange fordele som ulemper ved. Vi kan opbevare maden i længere tid, men den mister både næring og smag. Og ved at nedkøle frugter og grøntsager kan vi forhindre, at de går til spilde på vejen fra jorden til bordet. Til gengæld rådner nogenlunde samme andel (en tredjedel af alle frugter og grøntsager) bare i den nederste skuffe i vores køleskab.

+ Kostråd fra før køleskabets tidsregning, altså fra de oldgamle filosoffer.

Marco Bello/Reuters/Ritzau Scanpix

Silicon Valley17:45Mexico City18:45New York20:45Sao Paulo21:45Nuuk22:45Bangui01:45Linköping01:45Kyjiv02:45Kabul05:15Mumbai06:15Hong Kong08:45Shanghai08:45Sydney11:45Fransk Polynesien14:45Silicon Valley17:45Mexico City18:45New York20:45Sao Paulo21:45Nuuk22:45Bangui01:45Linköping01:45Kyjiv02:45Kabul05:15Mumbai06:15Hong Kong08:45Shanghai08:45Sydney11:45Fransk Polynesien14:45Silicon Valley17:45Mexico City18:45New York20:45Sao Paulo21:45Nuuk22:45Bangui01:45Linköping01:45Kyjiv02:45Kabul05:15Mumbai06:15Hong Kong08:45Shanghai08:45Sydney11:45Fransk Polynesien14:45Silicon Valley17:45Mexico City18:45New York20:45Sao Paulo21:45Nuuk22:45Bangui01:45Linköping01:45Kyjiv02:45Kabul05:15Mumbai06:15Hong Kong08:45Shanghai08:45Sydney11:45Fransk Polynesien14:45

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12