Nyhedsanalysen
Salathoved
“Min idé om, hvad en salat skal være, er nok ret forskellig fra andres,” skriver den britisk-israelske stjernekok Yotam Ottolenghi i en salatorienteret udgave af sit meget anbefalelsesværdige madnyhedsbrev. I en serie på tre dele gennemgår kokken, hvad der gør en god salat. Men har man ikke overskuddet til at læse det hele i sommervarmen, kommer her en personlig favorit.
Tabouleh af perlebyg med marineret feta:
40 gram perlebyg
100 gram feta
1½ spiseske olivenolie
1 teske za’atar
½ teske koriander
¼ teske spidskommen
1 bundt persille
4 forårsløg, finthakket
2 fed hvidløg
40 gram cashewnødder, let ristede
1 grøn peberfrugt, skåret i små tern
½ teske allehånde
2 spiseskefulde citronsaft
½ deciliter olivenolie
Salt og peber
Bland za’ataren med spidskommen, koriander og 1½ spiseske olivenolie, bræk fetaen i stykker og vend det forsigtigt i marinaden. Lad det stå, imens du laver resten af salaten. Hak det, der skal hakkes, af ingredienserne. Bland citronsaft og olivenolie med allehånde til en dressing. (Hvis du ikke har allehånde, overlever du nok, da kan du bare kompensere med de andre krydderier.) Bland det hele sammen og nyd.

Salat med aubergine, daddel og yoghurt. Fra Ottolenghis nyhedsbrev.