Nyhedsanalysen

Fløde eller ej?

Spørg en italiener, om der skal fløde i en spaghetti carbonara, og du bliver skældt hæder og ære fra. Carbonaraen er nemlig blevet en helligdom i det italienske køkken. Den må ikke laves i andre varianter end den rigtige med guanciale, pecorino, æggeblommer og sort peber. Kok Jordon Ezra King udforsker i sit nyhedsbrev A Curious Cook den hellige pastarets historie. Resultatet er overraskende: I flere af de ældste opskrifter bruges der både hvidvin og den fordømte fløde. Den første opskrift med guanciale er samtidig den første med fløde. “Det er som at komponere Beethovens Femte og så spille den udelukkende på kazoos,” skriver King om det ingrediensvalg.

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12