11. august 2017

Næste udgave 03:20:08

ARKIV. Jydske Dragonregiment i Holstebro afholdt onsdag en stor øvelse, hvor de viste en stor del af alt deres materiel frem. RB Regeringen vil ifølge TV 2 lade militæret overtage dele af arbejdet med grænsekontrollen fra politiet. (Foto: Morten Stricker/Scanpix 2017)

Kære læser

På grænsen til panik

Selv om flere på Føljetons redaktion måske i bund og grund kan betegnes som gammeldags antimilitarister (indtil det modsatte er bevist), synes vi, at der er mange gode ting at sige om det danske militær. For eksempel er det forbilledligt, at Forsvaret nu for anden gang officielt deltager i det nært forestående Copenhagen Pride. På samme måde […]

Læs mere

Døgnets vigtigste

2

Tre nye skudepisoder i København. De tre nye skyderier på Nørrebro torsdag aften kommer samme dag, som Københavns Politi opretter en mobil politistation på Nørrebro. Ingen personer er ramt, men det har ifølge politiet været en ”vanvittig aften”. Udover skyderierne har politiet fundet en brændende bil. Efter det seneste døgns hændelser har København været udsat for 23 skudepisoder på knap to måneder.

5

Forurenede æg til Danmark. Der udspiller sig for tiden en europæisk æggeskandale, hvor millioner af æg trækkes tilbage, fordi de er forgiftet med et insektmiddel. Nu er æggene også kommet til Danmark, hvor det danske firma Danæg Products har modtaget i alt 20 ton af de forurenede æg. De pillede og kogte æg er blandt andet solgt til danske kantiner, køkkener og cateringvirksomheder.

Nyhedsanalysen

Pengene flyver løst

Danmark står over for den største militære oprustning siden Napoleonskrigene, tilbage i 1800-tallet. Som et lynnedslag har valget af præsident Trump ændret magtspillet på Christiansborg, hvor efterårets nye forsvarsforlig kan dræne hele det økonomiske råderum.

A U.S.Marine Corps F-35B joint strike fighter jet conducts aerial maneuvers during aerial refueling training over the Atlantic Ocean in this undated picture released August 20, 2015. The Marine Corps' F-35B model can take off from warships and aircraft carriers and land like a helicopter. REUTERS/US Marine Corps/Handout THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS

Af Lars Trier Mogensen
Der er ikke så meget at diskutere: Danmark har lovet at bruge væsentligt flere skattekroner på Forsvaret, end vi gør i dag. Det er en tilståelsessag. Skiftende ministre har undskyldt for, at vi (endnu) ikke lever op til den fælles målsætning i NATO om at bevæge os i retning af at bruge mindst 2 procent […]
Læs mere

Karl Ove Snausgård læser op af Min Kamp i Louisianas koncerthal.

Litteraturens og elefantøllens magt

Litteraturens og elefantøllens magt 

Her på Føljeton er vi ret begejstrede for litteratur, og vi er vilde med Karl Ove Knausgård og hans romanserie Min kamp. Det samme er Katrine Wochner, der har skrevet en på én gang både stærk og skrøbelig kronik om sin fars alkoholmisbrug. Kronikken skildrer, hvordan litteratur kan række langt udover blot at være ferie-, godnat- eller hyggelæsning. Ja, faktisk hvordan litteratur kan betyde alverden. Som kronikkens forfatter selv så fint beskriver det: ”Før så jeg det som et tegn på svaghed. Intet af det, jeg genkendte i mig selv fra min far, ville jeg kendes ved. Sådan har jeg det ikke længere, og det er Karl Oves fortjeneste. Han blev mit spejl. Han har givet mig et sprog for følelser, jeg ikke selv har ord for. Nogle havde jeg end ikke identificeret og adresseret, før han gav mig dem i form af ord og sætninger.”

(Foto: Scanpix)

Tak, kammerat Vladimir

Tak, kammerat Vladimir

Vendingen ‘Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde’ er blevet brugt foruroligende meget, siden Donald Trump blev præsident i USA. Man kan efterhånden tælle timerne mellem The Donalds vilde udtalelser, der ofte er så absurde og skræmmende, at man ikke kan gøre andet end at trække på smilebåndet og håbe på det bedste. I går var den så gal igen, da Trump takkede Ruslands præsident Vladimir Putin for at have udvist 755 amerikanske diplomater som gengældelse for de amerikanske handelssanktioner mod Rusland. ”Jeg vil gerne takke Putin for at hjælpe os med at nedbringe vores lønninger,” sagde præsidenten til sin kammesjuk.

(Foto: Scanpix)

Svenskekrig på fashionfronten

Svenskekrig på fashionfronten

Det er en sjov ting med søskende. De kan elske hinanden nok så meget, men den evige interne konkurrence og de pludselige skænderier kan de fleste med en bror eller søster nok nikke genkendende til. Sådan er det også med Danmark og Sverige. Vi elsker Sverige, men det skulle da være satans, om de er bedre end os til noget. Derfor føler man en vis patriotisk stolthed, når man læser denne artikel. Danmark er endelig ved at kunne konkurrere med de svenske modeskabere. Vi er der ikke helt endnu, men bliver vi lidt mere snu på business-fronten, så kan svenskerne godt smutte hjem over isen igen.

Sådan ser frihed ud!

Sådan ser frihed ud!

”Her hair is trimmed into a pixie cut; her makeup softens, but won’t hide, a dust of freckles.” Sådan beskriver Vogue Chelsea Manning, som hun står på stranden og smiler stolt. Kan man andet end at smile efter at have set hende stråle i Vogues septemberudgave? Den inspirerende transseksuelle whistleblower var, efter at have frigivet tusindvis af regeringsdokumenter til WikiLeaks, et af de mest omtalte personer i verden. Nogle hyldede hende, andre så hende som en foræder. I august 2013 blev hun dømt til 35 års fængsel, og dagen efter fængslingen sprang hun ud som transseksuel. Hun nåede at afsone syv år, før præsident Barack Obama benådede hende i år. Nu er hun endelig fri og vil fokusere på at nyde sit nye liv. Manning tweetede i øvrigt Vogue-billedet med teksten: ”Guess this is what freedom looks like.”

(Foto: Scanpix)

Grøn energi i det røde land

Grøn energi i det røde land

Mens Trump kalder klimaforandringer for et stort ”fupnummer” og beskylder China for alverdens dårligdomme, er de røde kommunister i Kina i fuld gang med at omlægge deres store kulindustri til grøn energi. Ok, Kina er stadig det land, der forurener mest, men som du kan læse i artiklen her, har det folkerige land set en fremtidig økonomiske fordel i at investere i sol- og vindenergi. Hele 2,5 millioner mennesker arbejder med solenergi i Kina. I USA er tallet kun 260.000, og set i lyset af USA’s udtrædelse af Paris-aftalen og Trumps løfte om at genstarte mineindustrien, så ser det ikke ud til, at amerikanerne kommer til at kunne konkurrere med de grønne kinesere i en overskuelig fremtid.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12