13. april 2018

Næste udgave 03:20:08

Kære læser

Man skulle have været datasikkerhedsekspert

For tre uger siden bragte det amerikanske satiremagasin The Onion en artikel med en malende overskrift: ‘Det amerikanske folk indrømmer, at det på en måde er værd at få stjålet sine data for at se den lille fucker vride sig’. Nede i artiklen udtaler en (fiktiv) Facebookbruger i Illinois, at det selvfølgelig er ”dødirriterende at […]

Læs mere

Døgneren

1

Regeringen vil have flere økologiske landmænd. I dag vil regeringen og Dansk Folkeparti offentliggøre en ny vækstplan med fokus på dansk økologi. Af planen fremgår det blandt andet, at der skal afsættes over 1 milliard kroner til landmænd, som vil omlægge til økologi. Ifølge planen vil støtten sætte skub i det økologiske landbrug, således at der ved udgangen af 2019 vil blive dyrket økologi på et landbrugsareal, der er større end Fyn. Det skriver Finans.

2

Sara Danius forlader lederposten i Det Svenske Akademi. Det gør hun oven på en hektisk uge, hvor den fornemme kulturinstitution, der årligt uddeler Nobelprisen i litteratur, har været i modvind i forbindelse med en sag om seksuelle overgreb. Digteren Katarina Frostenson, som er gift med den mand, der anklages for at have stået bag overgrebene, fratræder ligeledes sin post i akademiet. Foruden Danius og Frostenson har fem andre medlemmer forladt den svenske institution.

3

Søren Pape og regeringen får opbakning til reform af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Det blev slået fast af Europarådets 47 medlemslande, som er blevet enige om en erklæring, der blandt andet skal sikre, at de forskellige landes domstole får et større råderum til at udvise kriminelle udlændinge.

4

Mere end syv genstande om ugen kan forkorte dit liv. I hvert fald hvis man skal tro et stort internationalt studie, som netop er blevet offentliggjort. I studiet indgår næsten 600.000 forsøgspersoner fra 19 forskellige lande, og konklusion er, at mennesker, der drikker over én genstand om dagen, forventes at dø tidligere end dem, der drikker færre. I både Danmark og mange andre lande er retningslinjerne for alkoholindtag ikke nær så stramme, som studiet lægger op til, at de burde være.

 

5

FN’s Sikkerhedsråd skal til hastemøde om krisen i Syrien. Ifølge Ruslands FN-ambassadør, Vassilij Nebensia, er det russerne selv, der har bedt om et møde, fordi de frygter et amerikanskledet angreb på Syrien. I går blev den amerikanske præsident, Donald Trump, og den britiske premierminister, Theresa May, enige om, at brugen af kemiske våben ikke må ske ustraffet, og at situationen ”kræver handling.”

Nyhedsanalyse

Samler kræfterne mod MOS-monsteret

Dagens mega-fusion mellem LO og FTF er i bund og grund et defensivt træk fra fagbevægelsen – en forsinket oprustning: Opspillet til årets mulige storkonflikt har tydeligt demonstreret, at fagforbundene har mistet afgørende indflydelse til de private arbejdsgivere og ikke mindst Moderniseringsstyrelsen på det offentlige område.

Lockout. Lærere, der hver morgen synger morgensang foran Moderniseringsstyrelsen, Landgreven 4, 1017 København K

Af Lars Trier Mogensen
Magt handler om at få andre til at gøre noget, de ellers ikke ville have gjort. Og helst at få ens modstandere til selv at have lyst til at gøre det, som de ellers ikke ville have gjort. I så henseende har fagbevægelsen tabt på forhånd. De store fagforbund trækkes lige nu baglæns med ind […]
Læs mere

Det bedste vi har set

Mere PYNK bliver det ikke

Man kigger væk et øjeblik, og så har Princes kvindelige arvtager Janelle Monáe udsendt endnu en video og en sang fra sit kommende album Dirty Computer. ‘PYNK’ hedder den, og electronica-pop-singer-songwriteren Grimes er også med. Her er videoen, og her i Vanity Fair er forklaringen på, hvordan de vaginabukser, hun bærer i videoen, blev til.

Alt om ‘I heard it through the Grapevine’

Der er noget næsten nytestamentligt over ‘I heard it through the Grapevine’ med Marvin Gaye, for ligesom Jesus var i stand til at helbrede spedalske (se Lukasevangeliet for dokumentation), kan den få folk, der ikke har en tone i livet, til at rejse sig og danse. I 2018 fylder Gayes version af sangen 50 år, og i den anledning har det vidunderlige amerikanske medie Quartz netop i går udsendt et fint og kuriøst nyhedsbrev kun om den. Gud, hvor er det dog fyldestgørende og oplysende! Herhjemme er det kun Føljeton, som ville kunne gøre Quartz kunsten efter.

Tour de France 2015 14. Etape Rodez - Mende mål Michael Rasmussen i pressecenteret

Kyllingen er kommet på efterskole

Bjergkyllingen Michael Rasmussen behøver ikke længere lyve om, hvor han er. DR har nemlig fanget ham på Hald Ege Efterskole ved Viborg, hvor han er hevet ind til at inspirere unge cykelryttere. Kyllingen fra Tølløse var en af de bedste – og helt klart mest dopede (i en periode fra 1998 til 2010 tog han alt, hvad han kunne komme i nærheden af) – men han færdiggjorde aldrig sin ”Picasso”, som han malerisk beskriver det at vinde Tour de France. Nu går han så rundt og øser ud af sin erfaring og ikke mindst af sin høje moral, når han fx fortæller eleverne: ”Når I gør noget, så gør det 100 procent. Lad være med at stå i vadestedet. Og selvfølgelig skal det være inden for spillepladen. Men hvornår overskrider man grænserne i sport?”

Pixars nye dumpling-baby

Den næste animerede kortfilm, som Pixar med garanti kommer til at spinde guld på, handler om en lille, asiatisk, dampet bolle med fyld. I filmen får den lille Bao menneskelige egenskaber i ægte Pinocchio-stil, og ifølge instruktøren, Domee Shi – som i øvrigt er den første kvinde nogensinde til at instruere en Pixar-kortfilm – er filmen et magisk, moderne eventyr, som ”følger kompleksiteterne ved et mor-barn-forhold”. Pixar er dygtige til at lave film, der både har et børnelag og et voksenlag (bilder vi os selv ind), og derfor var vi også ret begejstrede, da vi så den her nuttede snas fra Bao, som er sat til at få premiere i juni.

Intet nyt er godt nyt for de fleste

Gode gamle Carsten Valentin Jørgensen har taget sit band C.V. Jørgensen med sig på landevejene igen efter otte års totalfravær fra al offentlighed. Ikke overraskende er det til stående ovationer fra anmeldere og publikum, og endnu mindre overraskende er det uden ét eneste nummer skrevet inden for de sidste 20 år. Men nuvel, vi elsker Carsten, og vi elsker C.V. Jørgensen, der i hele sin karriere kun har lavet ét slattent nummer, og det er så desværre også det største hit. Til gengæld er alt andet, han rører ved, genialt, så vi er der på første række, når han kommer til vores by. Om ikke andet for at få en tur på mindernes allé. I mellemtiden vil vi først høre Det Muntre Hjørne, så Sjælland, så Indian Summer, så Lediggang Agogo, så Vennerne og Vejen, så Storbyens Små Oaser, og så begynder vi at håndplukke lidt lækkert at gå i seng til og sover igennem Fraklip fra det Fjerne.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12