17. oktober 2017

Næste udgave 03:20:08

U.S. President Donald Trump pauses at a news conference in the Rose Garden of the White House in Washington, U.S., October 16, 2017. REUTERS/Yuri Gripas

Kære læser

Grib mig!

Hvis du har været til teambuilding med din arbejdsplads, har du sikkert prøvet tillidsøvelsen ‘Grib mig’, hvor du lader dig falde bagover i forvisning om, at en af dine kolleger – for eksempel ham den skaldede Besserwisser med overskægget, som du ofte møder ved kaffemaskinen – vil gribe dig. Hvis du skulle lave øvelsen med enten Donald Trump eller Kim Jong-un, hvem […]

Læs mere

Døgnets vigtigste

1

Venezuelas opposition anerkender ikke valgresultat. Det regerende socialistparti med præsident Nicolás Maduro i spidsen vandt overraskende søndagens valg i Venezuela. Meningsmålingerne havde spået sejr til oppositionen, hvilket har fået regimets modstandere til at anklage valget for at være manipuleret. Landet er ramt af hårde økonomiske problemer, hvilket de seneste måneder har ført til store demonstrationer.

5

Californien anerkender et tredje køn. Som den første amerikanske stat anerkender Californien nu juridisk, at man kan være noget tredje udover mand eller kvinde. Dermed vil det være muligt at få identifikationspapirer som kørekort og fødselsattest, hvor der står, at ens køn er non-binært.

Nyhedsanalysen

Line Knutzon har ret: Dø, dynamiske successvin!

Line Knutzon har gjort det igen: begået et mord, et karaktermord på selvhjælpsguru Camille Cloud. Camille Clouds brevkasse er både underholdende og hurtigt læst, og selvom det plejer at være et dårligt tegn, så er det slet ikke tilfældet her.

Af Sille Kirketerp Berthelsen
”Det rige svin skal dø,” skrev Line Knutzon i Guitaristerne i 2006 og skabte på den måde en af de smukkeste sætninger i dansk dramatik nogensinde. Smuk på grund af sin enkle brutalitet, og fordi det kan (og bør) diskuteres i timer, måneder, år, hvem udsagnet siger mest om: Den, der siger det (i tilfældet Guitaristerne; den afdøde […]
Læs mere

Det bedste vi har set

Sådan bygger du din egen kiste – the fun way!

Sådan bygger du din egen kiste – the fun way!

Glem alt om fodbold, gymnastik, bordtennis, strikning og frimærkesamling. Din nye hobby skal være kiste-bygning. I New Zealand mødes en gruppe ældre mennesker hver uge og bygger deres egne kister. Det lyder måske makabert, men vi skal jo alle dø, ved du nok, og ”kiste-klubben” åbner op for, at ældre lærer at håndtere døden, mens de på en sjov og god måde selv kan sætte deres præg på, hvordan de nu engang skal herfra. Den her lille doku-musical fra klubben viser, at døden slet ikke er så trist endda. Den kan både indeholde sang, dans, grin og festlige kostumer. Vi får helt lyst til at melde os ind.

CHICAGO, IL - OCTOBER 16: President Donald Trump pinatas are offered for sale in a party store along a commercial strip in the predominately Mexican Little Village neighborhood on October 16, 2017 in Chicago, Illinois. The U.S. Justice Department has accused four cities including Chicago, New York, New Orleans and Philadelphia of violating the law with their "sanctuary city" policies. Scott Olson/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Er Donald Trump præsident? Tager du pis på mig?

Er Donald Trump præsident? Tager du pis på mig?

Kan du huske filmen Good bye, Lenin!, hvor en ærkesocialistisk kvinde vågner op fra koma, og hendes søn forsøger at skjule for hende, at muren er faldet, og Tyskland pludselig ser helt anderledes ud? Det er svært for sønnen at fastholde illusionen om, at verden udenfor er den samme som før, men han forsøger for alt i verden at skåne hende for chokket. Vi kom til at tænke på den film, da en canadisk familie for nylig blev reddet fra at have siddet i talebansk fangenskab de sidste fem år. Den canadiske familiefar troede, det var en joke, da han blev fortalt, at Donald Trump er USA’s præsident. Syret.

Foto: Scanpix

Maltas journalistiske vagthund er blevet myrdet

Maltas journalistiske vagthund er blevet myrdet

Den undersøgende journalist Daphne Caruana Galizia blev mandag myrdet af en bilbombe. Galizia var kendt for at lægge sig ud med både den maltesiske magtelite og undergrund. Hun har for nylig deltaget i Mads Brügger og Mikael Bertelsens detektivfilm The John Dalli Mystery. Føljeton talte i går med Bertelsen efter mordet. Han sagde følgende:

”Jo. Det er Daphne Caruana fra vores film. Det er brutalt og trist. Det er ikke mindre end 2 uger siden, jeg skrev frem og tilbage med hende. Anledningen var, at Mads og jeg var i en debat med 300 journalister i Empire Bio, der havde set filmen og stillede spørgsmålstegn ved, om John Dalli nu også var så farlig, som vi gjorde ham til. Jeg nævnte i den forbindelse, at Daphne levede et farligt liv på øen, blot fordi hun udfordrede Maltas korrupte politikere. Det skrev jeg til hende, men hun svarede altid tilbage med et strejf af galgenhumor, at hun var ‘helt ok. Indtil videre’. Den sidste tilføjelse forstår jeg først nu.”

Kønsstereotyp og sexistisk bestsellerbog fylder 25 år

Kønsstereotyp og sexistisk bestsellerbog fylder 25 år

Måske har du den selv hjemme på hylden. Måske har du set den stå i bogreoler hos dine venner, bekendte eller forældre. Bogen Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus fylder 25 år – hurra! Bogen, hvis ærinde er at forklare heteroseksuelle par, at de altså kommer fra hver sin planet og derfor taler forskellige sprog, har eksisteret i et kvart århundrede og lever stadig i bedste velgående. Hvilket egentlig er sært, når de fleste af os (heldigvis) er ved at have lært, at mennesker er vidt forskellige, og derfor ikke kan sættes i bås udelukkende på baggrund af vores køn. Det har John Grays bog dog ikke opdaget endnu. Det er der en journalist ovre på Vice-platformen Broadly, der undrer sig over. Hun taler blandt andet med en køns- og medieforsker, der meget fint slår fast, at ”mænd og kvinder fortjener lidt mere tiltro, end den John Gray giver dem.” Ja tak, får vi lyst til at sige.

40-årig chimpansehun får unge.: Aalborg Zoos 40-årige chimpanse Jutta fødte torsdag morgen en lille ny unge. Den ældre chimpansedame har i forvejen 8 unger, men ingen havde regnet med en lille ny. I naturen bliver chimpanser 30-35 år. Faderen er 22-årige Martin. Her lufter hun den lille ny torsdag middag . Efter at være blevet fotograferet åbenbart for meget rev Jutta resulut en græstørv op og kylede efter fotografen

Et fashion-statement for chimpanser

Et fashion-statement for chimpanser

Der eksisterer en form for lemmingeeffekt inden for mode. En trend opstår, uden at nogen rigtig ved hvor, og pludselig følger alle den blindt. Det er ikke kun et menneskefænomen. Chimpanserne følger også trends. Her handler det om den fashionable trend; at putte græs i ørerne. Nogle chimpanser stikker et græsstrå i øret og lader det blive siddende. En gruppe forskere har i fire år observeret forskellige grupper chimpanser i Zambias Chimfunshi Wildlife Orphanage Trust for at finde en forklaring på den pudsige græs-i-øret-tendens. Det er stadig uforklarligt, hvorfor de gør det. Det er altså både virkelig underligt og virkelig fascinerende.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12