21. august 2017

Næste udgave 03:20:08

Ubådsejer Peter Madsen kommer i land i Dragør Havn d. 11. august 2017 efter at hans ubåd sank i Køge Bugt- - Se RB KRIMINAL 09.58 Ubådsejer: Ulykke dræbte journalist på ubåd- - Ubådsejer Peter Madsen har forklaret, at der er sket en ulykke om bord på Nautilus, hvorved svenske Kim Wall er død, oplyser Københavns Politi. . (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017)

Kære læser

Løgn over løgn

Her til formiddag kom det frem, at den kvindelige svenske journalist, som var med opfindertypen Peter Madsen om bord på hans hjemmebyggede ubåd Nautilus, med sikkerhed er død. Københavns Byret har ophævet dele af dørlukningen i sagen, og derfor står det nu klart, at Peter Madsen hævder, at hun er død som følge af en ulykke, hvorefter han […]

Læs mere

Døgneren

2

Trump opløser klimaråd. USA’s præsident Donald Trump og hans administration har opløst et føderalt klimaråd bestående af videnskabsmænd og andre eksperter, der har haft til opgave at hjælpe med at udforme politik på baggrund af klimaforandringerne.

Nyhedsanalysen

Tantrisk massør fra Nørrebro: “De drenge kunne godt bruge at komme lidt ned i deres krop”

Der er bander på Nørrebro i København. Men bydelen er meget andet end bandekonflikten. Der er loppemarkeder, fællesspisning, parkidyl, ølbarer, grønthandlere, kebab, bland-selv-slik, Michelin-restauranter. Og så er der mennesker på Nørrebro. Mød nogle af dem i denne uges Føljeton. I dag: Pernille Borch er 49. Tantrisk massør. Flyttede til Nørrebro i 1984.

Af Lasse Lavrsen
Min hund Mokka er to år. Hun er meget social og elsker andre hunde og mennesker, så man lærer en del at kende, når man sådan går rundt med hende. Mest hunde godt nok. Det er min første hund – eller faktisk er det min datters, men efter hun flyttede hjemmefra bor den mest hos […]
Læs mere

Kulturudvalget

Arkitekt Jørn Utzon, tv. og Københavns overborgmester Egon Weidekamp.

Weides hoved på et fad

Den socialdemokratiske overborgmester Egon Weidekamp (1921-2000) har måske ikke verdens bedste politiske eftermæle. Men ‘Weide’ er dog alligevel en af de ti historiske personer, som er centrum for årets udgave af københavnerfestivalen Golden Days, som løber af stabelen 2.-17. september. Føljetons Lars Trier Mogensen har skrevet et essay om den tidligere overborgmester til Golden Days’ officielle program, hvor han forsøger at forstå ham. Vi bringer teksten i dag.

Det bedste vi har set

White House Chief Strategist Steven Bannon arrives in the Rose Garden prior to U.S. President Donald Trump announcing his decision on whether the U.S. will remain in the Paris Climate Agreement, at the White House in Washington, U.S., June 1, 2017. REUTERS/Kevin Lamarque

Hvem er Breitbarts anonyme kilde?

Hvem er Breitbarts anonyme kilde?

Det er nærmest en joke, det her. Som bekendt fyrede Donald Trump sin højrenationalistiske chefstrateg Steve Bannon forleden, og Bannon sagde straks, at han ville kæmpe videre for at fremme sine dagsordener fra sit højreorienterede nyhedsmedie Breitbart News. Hvis du aldrig har læst Breitbart, så læs den her ‘nyhed’ fra i går. Den handler om, at Trumps sikkerhedsrådgiver, H.R. McMaster, som Bannon var rygende uenig med om stort set alt, har sjusket groft. Det siger i hvert fald en anonym ”kilde med direkte kendskab til disse ting” til Breitbart. Gad vide, hvem den kilde er?

Foto: Scanpix/Keld Navntoft

I Carlsberg Byen ligger de i kø for at købe penthouselejligheder

I Carlsberg Byen ligger de i kø for at købe penthouselejligheder

Det er sjovt, som det er blevet populært at ligge i kø. Om det så er for at få nallerne i et par vanvidsdyre sko, en billig bærbar i Elgiganten eller en god plads på Roskilde Festivals campingområde. Nu er køkulturen også kommet til Carlsberg Byen, hvor det nye boligprojekt Rahbek Hus II havde åbent hus i går. Allerede torsdag aften var de første telte slået op i den silende regn, hvor folk lå i kø for at blive skrevet op til de nye attraktive (og hammerdyre) lejligheder på grænsen mellem Vesterbro og Frederiksberg. Man kan næsten ikke fortænke den skeptiske Securitas-vagt i sit spørgsmål ”Er I romaer?”, da han så teltkøen af velhavende boligdrømmere foran boligbyggeriet.

(Billedet har intet at gøre med Carlsberg Byen, men illustrerer blot, at selv de kongelige er med på telttrenden.)

Foto: Scanpix

”Hvor meget godt skal man gøre for at kompensere for alt det dårlige, man har bedrevet?”

”Hvor meget godt skal man gøre for at kompensere for alt det dårlige, man har bedrevet?”

Det spørgsmål stiller tidligere Bandidos-præsident Martin Andersen sig selv. Han har deltaget i politiets exit-program i tre år. Nu arbejder han som kommunikationsmedarbejder og skal til at læse jura. Martin Andersen fortæller i et portræt om sin stedfar, der ”borede ham i maven med en boremaskine, mens han grinte”, og om hvordan han ”fandt den længe søgte far-rolle i sin daværende præsident i Bandidos”. Ex-rockerens fortid er et klassisk eksempel på, hvorfor unge mænd søger mod rockermiljøet, og en forbilledlig fortælling om, hvordan de kan komme ud af det igen.

Foto: Scanpix

Uden Jerry Lewis, ingen Jim Carrey

Jim Carrey er fordi Jerry Lewis var

Kongen af comedy, et geni, en opfinder, et talent, en kunster og en bemærkelsesværdig mand. Jerry Lewis hyldes på Twitter, efter han sov ind i Las Vegas i går, 91 år gammel. Blandt andre skriver Jim Carrey, at ”Jerry Lewis var et uomtvisteligt genius” og at uden Lewis, ingen Carrey. Du husker ham måske ikke som selve kongen af comedy, men for komikere og skuespillere i Hollywood er han en legende: ”Hvis du ikke forstår Jerry Lewis, så forstår du heller ikke comedy, for han var essensen af det,” siger Jerry Seinfeld i dokumentaren Method to the Madness of Jerry Lewis. GQ Magazine har interviewet kongen af comedy i 11 timer og fanget essensen af ‘The Nutty Professor’.

Foto: Scanpix/David Ryder

Ikke Elvis – men ligesom Elvis, for helvete

Ikke Elvis – men ligesom Elvis, for helvete 

Hvis du nogensinde har været til en julefrokost med et ABBA-/Queen-/Michael Jackson-kopiband, så ved du, hvor tåkrummende sådan en affære kan være. Men hvis du læser The Guardians fine portrætter af Elvis-impersonators fra hele verden, så vendes den pinagtige fornemmelse til en slags rørende benovelse. Fotografierne er taget af den danske fotograf Andreas Beck og emmer af passion og dybfølt kærlighed. Herrernes begrundelser for at dedikere deres liv til The King er vidt forskellige og spænder fra Gonzalo Geas ”I am getting old: it’s now or never” til John David Thomas’ ”Whatever Elvis sings you can relate to in life”. Her på redaktionen gav artiklen os et oprigtigt smil på læben, samtidig med at vi kom til at tænke på Nikolaj Lie Kaas’ satireserie Mr. Poxycat og Co, hvor Rasmus Bjerg fortæller børnene i sin søns børnehave, at han da godt ved, han ikke er Harry Potter, men at han er ligesom Harry Potter, for helvete (Se hele det fabelagtige klip, eller spring til 1:23 for det rigtig sjove.)

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12