4. januar 2018

Næste udgave 03:20:08

Henrik Dahl, sociolog, livsstilsforsker, forfatter og samfundsdebattør.

Kære læser

Hvis Henrik Dahl var en bil

Julen er slut. Det er ikke længere acceptabelt, med juleferien som undskyldning, at tilbringe en ellers helt almindelig mandag på sofaen, godt beruset af gløgg, mens man med søvndrunke øjne kigger på fjernsynet og forsøger at finde ud af, hvordan Anders Ands nevøer skal få skudt den dumme ands sneslot i sænk denne gang. Nu har vi […]

Læs mere

Døgneren

1

Dansk landbrug styrer mod ny krise. Selvom de fleste danske landmænd kom ud af 2017 med overskud, ser det sort ud for dansk landbrug. Priserne på centrale landbrugsvarer som svinekød, smør og smågrise falder markant, hvilket får flere økonomer til at vurdere, at landbruget er på vej ind i en ny lavkonjunktur. 

2

Politisk flertal vil afskaffe licensen. Alle folketingets partier, udover Liberal Alliance der ikke vil udtale sig, melder sig klar til at finde en løsning, hvor public service fremover finansieres over skatten. Finansieringen af licensen er aktuel i forbindelse med de igangværende skatteforhandlinger.

4

Australien vil dominere globalt marked for medicinsk cannabis.
Der er bred opbakning blandt australske politikere til at give lov til at eksportere medicinsk cannabis. Det sker i et forsøg på at give den spirende industri endnu mere medvind i landet, der satser på at blive verdensførende på området. Det kunne have været os.

5

Hollywoodskuespiller Cate Blanchett skal lede Cannes-jury. For få dage siden lancerede Cate Blanchett kampagnen ‘Time’s Up’, der indsamler penge til ofre for seksuelle krænkelser. I dag udnævnes hun som formand for juryen på filmfestivalen i Cannes til maj. Den Oscar-vindende filmstjerne var en af de første til at stå frem under #MeToo.

Analyse

Mere trumpsk end Donald selv

Uroen har ulmet længe i Det Hvide Hus, men med udgivelsen af bogen ‘Fire and Fury: Inside the Trump White House’ – hvor den tidligere chefrådgiver Steve Bannon kalder præsidenten for ”forræderisk” og ”upatriotisk” – er balladen for alvor eksploderet: Donald Trump har fået en fjende uden for, som han ikke kan styre.

FILE PHOTO: Former White House Chief Strategist Steve Bannon speaks during a campaign event for Republican candidate for U.S. Senate Judge Roy Moore in Fairhope, Alabama, U.S., December 5, 2017. REUTERS/Jonathan Bachman/File Photo

Af Lars Trier Mogensen
Åbningssæsonen af ‘Trump i Det Hvide Hus’ er ved at være forbi – om blot to uger kan den 71-årige ‘The Donald’ fejre 1-årsjubilæum som præsident – og som i alle gode tv-shows skal denne første sæson selvfølgelig afsluttes med et dramatisk brag. Et kæmpe knald af chok og forargelse. Mindst én af hovedpersonerne skal […]
Læs mere

Det bedste vi har set

De fede kattes torsdag

De fede kattes torsdag

Det er en slags britisk helligdag i dag – eller i hvert fald en slags mærkedag, der af nogen kaldes ‘Fat Cat Thursday’. Det betyder kort fortalt at i dag ved middagstid, har de 100 bedst lønnede chefer i London tjent mere, end den gennemsnitslønnede opnår på et helt år. Det var ikke langt, vi nåede ind i det nye år, kunne du sige, men de tjener altså også en gennemsnitsløn på 35 millioner om året eller en timeløn på knap 10.000 kroner.

Bannons overmand: Surkov

Bannons overmand: Surkov

Forestil dig en klon af Donald Trump og Kirsten Birgit, krydret med lidt ekstra poetisk kynisme! Det virker som en umulig cocktail, men prototypen findes: Han hedder Vladislav Surkov og har i årevis fungeret som en slags dukkefører for Ruslands præsident Vladimir Putin. Føljeton har en lille besættelse af manden, som vi tidligere har skrevet en større artikelserie om. Nu har det herlige danske magasin Atlas også rettet blikket mod korridorerne i Kreml. Efter annekteringen af Krim i 2014 udstedte USA sanktioner mod ledende russere, og Surkovs navn var på listen over folk, der ikke længere måtte rejse ind i De Forenede Stater. Surkov svarede afklaret: ”De eneste ting, der interesserer mig i USA er Tupac Shakur, Allen Ginsberg og Jackson Pollock. Jeg har ikke brug for et visum for at have adgang til deres værker. Jeg taber absolut intet”.

+ Læs også Lasse Lavrsens føljeton om Surkov her.

March 30, 2012 "We had just arrived aboard the Marine One helicopter on the South Lawn and the President was walking into the White House. I had seen this scene several times but had never been able to quite capture it the way I wanted. Here, finally, arriving at night, I was able to frame him walking into the light of the Diplomatic Reception Room, with the added bonus of his shadow being cast from the television lights off to the left."

Et hus med ild i

Et hus med ild i

Lige som i dagens analyse er det svært at komme uden om journalisten Michael Wolffs boguddrag i New York Magazine. Uddraget er fra hans kommende bog ‘Fire and Fury’, der er en insider-beretning fra Det Hvide Hus. Det er det glade vandvid og fortæller historier om en stab, der slet ikke ville vinde og yderligere anklager mod Steve Bannon, Trumps børn og svigebørn. Det er kræs. Og virkelig uhyggeligt.

Coachella offentliggør program for 2018

Coachella offentliggør program for 2018

Vi indrømmer, at det er lige lovligt hipster-agtigt at interessere sig for, hvem den amerikanske festival Coachella har på plakaten i 2018, men ud over man kan drømme sig væk til verdens næstmest hippe festival, kan det også været et seriøst fingerpeg i retningen om, hvad vi kan forvente os i det danske pløre. I går kom programmet så frem og det er sandt at sige overdådigt: The Weeknd, Eminem og Beyoncé til en start og navne som SZA, St. Vincent, Migos, Cardi B, The War on Drugs og Haim. Hvis du ikke har fået fanget dem endnu, så gå i gang med at forberede dig. Der er meget godt i vente.

Mark Zuckerberg gestures while addressing the audience during a meeting of the APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) CEO Summit in Lima, Peru, November 19, 2016. REUTERS/Mariana Bazo/File Photo

Facebook sletter israel- og USA-kritiske sider

Facebook sletter Israel- og USA-kritiske sider

I september sidste år mødtes repræsentanter fra Facebook med den israelske regering for at afgøre, hvilke palæstinensiske og ”israelkritiske” sider koncernen skulle lukke ned. Det samme sker løbende med den amerikanske administration, rapporterer det dybdegående digitale magasin The Intercept. Indrømmelsen kommer efter offentliggørelsen af at den tjetjenske leder Ramzan Kadurov forleden fik slettet sin Instagram-profil, som følges af fire millioner mennesker. Instagram er ejet af Facebook.

Et sidste ord

Det er virklig koldt i det Nordøstlige USA og selv om man kan blive helt misundelig på en vinter, der er andet end novembers værste dage, så ser det nu alligevel en tand for crazy ud. Det er så koldt at vinduer knuses. Og der er mere på vej. Håber I kan holde varmen.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12