5. april 2018

Næste udgave 03:20:08

Anders Samuelsen - Liberal Alliance Fotograferet i sit hjem i Horsens

Kære læser

Da Liberal Alliance spiste kagen og lod revolutionen ligge

I dag opstod der en lille tidslomme på Dronning Louises Bro i indre København. Da morgensolens stråler endelig brød igennem de tynde forårsskyer, ramte de ikke kun de tunge brosten, de ramte en helt anden tid. Langs hele broens fortorv blafrede røde faner i vinden og de ligeså røde kampråb farede gennem luften. Årsagen til […]

Læs mere

Døgneren

1

Østrigsk regering vil indføre ‘symbolsk’ tørklædeforbud for små piger. Det er ellers først, når puberteten rammer, at mange muslimske piger begynder at bære tørklæde. Alligevel har den østrigske regering sat gang i udformningen af et lovforslag, der skal gøre det forbudt for piger under 10 år at bære tørklæde i landets børnehaver og grundskoler. Og forslaget er da også af primært symbolsk karakter, fortæller Østrigs undervisningsminister, Heinz Fassman, fra det borgerlige Österreichische Volkspartei.

2

41.820 danskere kan have delt data med Cambridge Analytica. Facebook har opjusteret antallet af brugere, der kan have fået høstet deres data, til 87 millioner. Det er langt flere end det oprindeligt oplyste tal på omkring 50 millioner. Størstedelen af de berørte er amerikanere, men da mindst syv danske Facebook-brugere har downloadet den app, der gav Cambridge Analytica adgang til de private oplysninger, menes 41.820 danskere at være berørt, når man tæller Facebook-venner med.

4

Hårde angreb på regeringens medieplan. Nedskæringer og salg præger regeringens medieplan, som kulturminister Mette Bock præsenterer senere i dag. ”Det er, som om regeringen er helt uden blik for den nutid, vi lever i,” lyder kritikken fra SF’s  medieordfører blandt andet. Radio24syv står til at blive beskåret med 33 procent over fem år, mens TV 2-regionerne skal spare to procent om året over de næste fem år, ligesom 40 procent af statens ejerskab af TV 2 sættes til salg.

5

Roskilde afslører årets plakat og 57 nye navne. Af store nye navne er den britiske popstjerne Dua Lipa kommet til (sammen med Nick Cave og triphop-bandet Massive Attack). På den endelige plakat finder vi også indiebandet Interpol, filmstjernen og sangeren Charlotte Gainsbourg, rapperen Joey Bada$$, The Streets-frontmanden Mike Skinner og metalbandet Stone Sour. Vi skal da af sted.

Nyhedsanalyse

Lukningstruede: Gymnasier visner i udkanten

Den næste bølge af centralisering kommer for alvor til at kunne mærkes. Nedturen i den yderste provins er nemlig kun lige begyndt – trods udflytninger af nogle få tusinde, statslige arbejdspladser: En lang række af gymnasierne i de tyndest befolkede egne af Danmark risikerer snart at lukke.

Af Lars Trier Mogensen
Det begyndte med lukkede sygehuse og forsvundne politibetjente. Nu kommer næste ryk, der vil sætte sig dybe spor i generationer fremover: De mindste gymnasier risikerer at lukke på stribe, og kvikke unge fra landkommuner vil dermed enten skulle pendle flere timer dagligt eller mere sandsynligt helt droppe ud af uddannelsessystemet, før de overhovedet er begyndt. […]
Læs mere

Det bedste vi har set

John Baldessari som sig selv i ‘The Simpsons’

”Jeg har altid været berømt. Der var bare ikke nogen, der vidste det,” skal Lady Gaga have sagt. En af de bedste grunde til at søge berømmelse, altså rigtig berømmelse, må være, at man så måske kunne komme med i tv-serien ‘The Simpsons’ som en animeret udgave af sig selv. Det er nu sket for ‘den californiske konceptkunsts bedstefar’, John Baldessari, som fylder 87 i juni, og det glimrende kunstmedie Hyperallergic skriver lidt om det her. Billedkunstneren Jasper Johns og arkitekten Frank Gehry har allerede været der. Sikke en ære.

HALMHUS BYGGEPROJEKT VED FELDBALLE // STEEN MØLLER /FRILAND OG PILEMAND JØRGEN SCHOUBOE (TH)

Da Steen Møller fik nok af den slagne vej

Lad os bare citere direkte fra Århus Stiftstidendes spalter i Syddjurs-sektionen, for det er nemlig en udmærket artikel: ”I mange år gjorde Steen Møller det samme som alle andre. Han gik på arbejde for at inkassere sin løn, så han kunne betale af på sin gæld. Lige indtil den dag han blev ramt af en diskusprolaps og blev sendt til tælling, ikke bare fysisk men også psykisk.” Men, men. Det her er ikke en af de sædvanlige ‘ugens glade krøbling’-historier – det handler nemlig om superiværksætteren Steen Møller, som i 2002 var med til at stifte økolandsbyen Friland på Djursland. For nogle år siden tog han skridtet videre med landsbyen Grobund, som skal være et bæredygtigt iværksætter- og levefællesskab, hvor beboerne lever gældfrit og affaldsfrit og fortrinsvis ernærer sig ved egen virksomhed. ”Penge interesserer mig ikke. Jeg vil gerne have til dagen og vejen og føle mig sikker på den måde. Jeg gør det af interesse for mit samfund, min natur og alt omkring mig,” udtaler Steen Møller. Listen and learn, Peter Schmeichel.

Au pairer skal have flere lommepenge. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) forbedrer forhold for au pairer. Enhedslisten støtter forbedring. Au pair-ordningen skal forbedres, så au pairer fremover får 4000 kroner i lommepenge om måneden mod nu 3250 kroner. Det svarer til cirka 60 kroner i timen i samlet indtægt ved 30 timers arbejde om ugen inklusiv værdien af fri kost og bolig.

Bliver man en federe socialdemokrat af at snobbe nedad?

Ekstra Bladet har fundet et indslag fra TV 2 Nord i marts, hvor Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen går rundt og viser sin barndoms Aalborg frem. ”Det her er min barndommens gade,” siger hun og slår armene ud mod et område, der dengang var præget af sociale problemer. Men avisen kalder det for ”Mettes tv-fup”, idet det godt nok var Frederiksens kvarter, men hun boede altså i en murermestervilla i et parcelhuskvarter 500 meter derfra, og den lille finte er der en række ældre beboere, som harcelerer over. Som den 67-årige Joan Thorsen, der flyttede til kvarteret i 1977, siger: ”Det her er ikke barndommens gade for Mette Frederiksen. Der er milevidt imellem at bo i villakvarteret og bo i nærheden af Grønlands Torvet.”

Football - Premier League Live - Cape Town, South Africa - 17/3/16 Former Manchester United player Peter Schmeichel is interviewed during the Premier League Live event Mandatory Credit: Action Images / Barclays Livepic EDITORIAL USE ONLY.

Rusland-propagandisten Peter Schmeichel

54-årige Peter Schmeichel, som vi engang beundrede og elskede som en af verdens bedste målmænd, er op til fodbold-VM i Rusland blevet vært for sit eget tv-program, ‘The Peter Schmeichel Show’, på den statslige russiske tv-kanal RT (Russia Today). Her rejser han rundt i Putins Rusland og viser landet frem fra dets bedste side. Første afsnit ligger frit tilgængeligt på nettet, og hvis du ikke får det set, hvilket vi ikke kan klandre dig, så har Informations Rasmus Elmelund gjort det for dig, og han er ikke imponeret. ”Programmet minder mere om en turistkampagne end et tv-program, og det er egentlig ikke overraskende. Det burde heller ikke overraske, at Schmeichel medvirker, for alle ved, at money talks i fodbold – en sport, der rimer på skattely, oligarker og arabiske diktaturer. Og uanset hvor mange rubler eller dollar, Peter Schmeichel får i løn, er han ubetalelig PR for Putin.” Åh, hvor er det dog trist og ucharmerende. Vi gider ikke engang kommentere Schmeichels fipskæg.

Bispeindvielse i Ribe Domkirke. Elisabeth Dons Christensen blev søndag bispeindviet i Ribe Domkirke. Her kirkegængere og præster

Kirken som arnested for magtkritik og opgør med konkurrencestaten

En udmærket kronik: ”Kirken kunne i princippet blive et arnested for et folkeligt opgør med mange politiske partiers forelskelse i konkurrencestaten, tilbedelse af en Mammongud og tydning af tilværelsen som ikke andet end et biologisk og økonomisk projekt med overlevelse og behovstilfredsstillelse som højeste mål,” skriver Peter Holm, der er tidligere provst på Frederiksberg.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12