9. februar 2018

Næste udgave 03:20:08

Figure Skating - Pyeongchang 2018 Winter Olympics - Team Event Pair Skating short program - Gangneung Ice Arena - Gangneung, South Korea - February 9, 2018 - Paige Conners and Evgeni Krasnopolski of Israel compete. REUTERS/Damir Sagolj

Kære læser

Slip doping fri og lad politikken stikke af

Ok – det her er muligvis et synspunkt helt ude af trit med sin tid og helt tonedødt over for den verden, vi lever i, men helt generelt skulle vi tage at slappe af. Folk tager sgu det hele så alvorligt. Vinter-OL starter i dag i den sydkoreanske by Pyeongchang, og i månedsvis er der […]

Læs mere

Døgneren

1

Socialdemokratiet truer Folkekirkens Nødhjælp med advokater. Det sker efter, at nødhjælpsorganisationen har lagt en video ud på Facebook, der kritiserer det nye udlændingeudspil fra socialdemokraterne. I videoen er der brugt klip, hvor partiets formand, Mette Frederiksen, præsenterer det stærkt omdiskuterede udspil. Det ville S ikke finde sig i, og truede derfor nødhjælpsorganisationen med at sætte en advokat på sagen, hvis videoen ikke blev pillet ned. Videoen er nu fjernet, da Folkekirkens Nødhjælp ikke mener, ”at penge, der skulle gå til verdens fattigste, skal gå til en retssag med Socialdemokratiet.”

3

For første gang er der skabt menneskeæg i et laboratorium. Det har taget mange årtier, men nu er videnskaben i stand til at modne æg, der ellers har været umodne, udenfor livmoderen. Det er et hold forskere fra Universitetet i Edinburgh, der har fundet frem til den banebrydende teknik, der blandt andet kan hjælpe børn med at bevare frugtbarheden efter endt kræftbehandling.

4

Bomber i Ghouta: Over 200 mennesker har mistet livet den seneste uge. Siden den syriske regering og fly fra Rusland i starten af ugen begyndte at bombe den østlige del af Ghouta, er der omkommet hundredevis af mennesker. Ghouta, der er placeret tæt på Syriens hovedstad, Damaskus, er et af de to store områder, der stadig er kontrolleret af oprørere. Siden krigen i Syrien brød ud for syv år siden, har landets regering genvundet kontrollen over stort set alle andre områder.

5

Der er en asteroide på vej mod Jorden. Der er dog ikke grund til bekymring, siger Nasa, der oplyser, at asteroiden er op mod 40 meter lang og vil passere med en afstand til Jorden på 64.000 kilometer. Det er meget sjældent, at asteroider på den størrelse kommer så tæt på os, siger en talsmand fra rumfartsselskabet. Asteroiden forventes at fyre forbi vores planet i løbet af i dag, fredag.

Nyhedsanalyse

Borgerforslag: En kur mod voksende politikerlede?

Landets studerende har på rekordtid fået samlet over 50.000 underskrifter til deres nye borgerforslag om at afskaffe det forkætrede uddannelsesloft. Men vil politikerne lytte? Hvad kan de nye borgerforslag overhovedet bruges til?

Af Lars Trier Mogensen
Tilstedeværelse er magt. Dem, der møder op, bestemmer. Sådan lyder en politisk grundregel, som i en bedre verden kunne have hjulpet landets studerende. For sjældent har man set mere velforberedte unge mennesker: Så snart det blev teknisk muligt at indsende de nye borgerforslag, som Folketinget godkendte lige før jul, var studenternes organisationer klar. Som de […]
Læs mere

Det bedste vi har set

Flere pæne ord om mesterværket ‘Call me By Your Name’

Der er blevet skrevet og sagt utrolig mange fine ord om den Oscar-nominerede film ‘Call Me by Your Name‘, der havde dansk premiere i sidste uge. Og alle roserne er fortjent, for det er ganske enkelt en fænomenal og helt uspoleret fin film, som instruktøren Luca Guadagnino har skabt ud fra André Acimans roman af samme navn. Det er sjældent, at en kærlighedsfilm, der har to personer af samme køn i hovedrollerne, bare får lov at handle om, ja, kærlighed. Men det er tilfældet her, og hvis du endnu ikke er overbevist om, at du skal en tur i biffen, så kan du læse The New Yorkers glimrende – dog plot-afslørende! – analyse. Mesterligt! Og så har vi sjældent set en film, der i så høj grad får én til at længes efter sydeuropæisk sommer, cykelture på brostensbelagte gader, kys i måneskinnet og læsning i solen.

An artificially triggered avalanche thunders down a mountain side at the Vallee de la Sionne in Anzere near Sion, February 3, 2015. The full-scale avalanche dynamics test site is providing scientists and engineers of the Swiss Institute of Research of Snow and Avalanches with essential data to understand and model avalanche motion, according to the Institute website. REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND - Tags: ENVIRONMENT SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY TPX IMAGES OF THE DAY)

Når lavinen virkelig ruller

Skisæsonen er over os. Og det værste, der kan ske på en skitur, er naturligvis at blive fanget af en lavine. Denne historie fra norske Bergens Tidende er lige dele spændende, uhyggelig og flot. Skulle slutningen ikke falde i din smag, kan vi også anbefale denne moderne klassiker inden for lavinejournalistik: ‘Snowfall’ af New York Times. Den kan godt tåle et gensyn. Men spar på skrigene.

Brando, Marlon i København.

Marlon Brando fik et tilbud, han ikke sagde nej til

Her på Føljeton har vi før viderebragt en række kontroversielle udtalelser fra den løse kanon, musikproduceren Quincy Jones. Nu gør vi det igen. Quincy har sagt, at skuespilleren Marlon Brando og komikeren Richard Pryor skulle have haft et forhold, og nu bekræfter Pryors enke påstanden i denne korte, men underholdende artikel. Der var engang, hvor stofferne var gode, og hvor man kunne elske med en radiator og sende den blomster dagen efter. Og det er ren sladder.

LOA02:ATOMIC:LOS ANGELES, CALIFORNIA, 22OCT97 - 1953 FILE PHOTO - "Shot Grable", the first and only test of the Atomic Cannon using a live 280mm nuclear artillery shell which took place at the Nevada Test Site in 1953, as photographed by a member of the United States Air Force's Lookout Mountain 1352d Photographic Squadron. The top secret film studio, then located in Hollywood, California, produced thousands of classified films for the Department of Defense and the Atomic Energy Commission beginning in 1947. A 50th anniversary tribute to these "Atomic Cinematographers" and their work is planned for October 22 in Hollywood. rmp/HO-Photo by DSWA-DASIAC REUTERS

Apokalypse – ikke nu

Der er formentlig ikke mange mennesker på jordkloden, der gerne vil se de to atommagter gøre alvor af deres trusler. Hvis Nordkorea og USA går i krig, kan det gå meget, meget galt. Men hvor galt, og hvordan kan det blive? Det forklarer Vox med billeder, statistikker og eksperter. Forhåbentlig bliver det slet ikke til noget overhovedet.

Reality Awards 2016 i Wallmanns Cirkusbygningen i København mandag d. 25 januar. Her er det Sidney Lee der bliver interviewet inden showstart.

Sidney Lee med ekstra cheese

Han blev danmarksmester i Tekken i 1999, og siden er det kun gået opad. Sidney Lee har nydt et liv spækket med byture, videogames og sodavand med sprut, og de sidste mange år har den solbrune amerikanerfetichist fyldt ualmindeligt meget i vores fjernsyn. Nu er han rykket over på de sociale medier, hvor man kan finde den 39-årige gamer sidde og bunde hård sprut – og er sådan en pubertær dødsdans noget at vise vores unge mennesker? Det spørgsmål kunne ikke rage én mindre, hvis man er Sidney Lee. I dette Euroman-indblik kommer vi næsten ind under bandanaen på kulturfænomenet, når han forsøger at forklare os forskellen på den private Sidney og gæstebartender-kendis-Lee. Det lykkes delvist – blandt andet takket være en vellykket pizza-analogi.

Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00Silicon Valley00:00Mexico City00:00New York00:00Sao Paulo00:00Nuuk00:00Bangui00:00Linköping00:00Kyjiv00:00Kabul00:00Mumbai00:00Hong Kong00:00Shanghai00:00Sydney00:00Fransk Polynesien00:00

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12